Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle – “Candy Crush”

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die in het verschiet liggen.  Bij het krieken van die dagen passeren steevast wat pogingen tot vroege zomerhits de revue, waarvan de ene al langer blijft doorgalmen dan de andere. De Kortrijkse Axelle probeert alvast om een dansbare duit in het zakje te doen met haar derde single. Ze was een eindje niet weg te denken van enkele radiozenders met haar vinnige debuutsingle “Mala Leche” . Ook de lichtvoetige opvolger “Fireworks” werd gretig opgepikt in radioland en verspreidde her en der haar aanstekelijke positiviteit. Axelle wil zich voorlopig allerminst vastpinnen op een bepaalde stijl en laat nog heel wat muzikale richtingen open, zo stelt ze zelf.

Met “Candy Crush” voegt ze alleszins woord bij daad, met vooral de instrumentatie die opnieuw voor een andere wind zorgt. De funky gitaren laten ons nog rustig warmlopen in combo met het intussen heel herkenbare stemgeluid van Axelle. Al snel wordt echter duidelijk dat zij en haar vriend Willem Vanderstichele (ook producer onder de naam Hush) hun eieren in het mandje met dansbare disco hebben gelegd. Een ferm naar Dua Lipa knipogende baslijn, een simpel en heel eenvoudig eenvoudig refrein, wat handgeklap, koebel en disco gitaartjes: alle ingrediënten om er een oorwurm van te maken zijn aanwezig. Qua structuur en idee is “Candy Crush” heel eenvoudig. Op dat vlak blijven we ietwat op onze honger zitten met dit vrij korte nummer en blijven er waarschijnlijk wel wat mogelijkheden onbenut. Anderzijds wil de single vooral heel makkelijk in het oor liggen, en doet dat ook in zijn eenvoud.

Op zondag 28 augustus speelt Axelle op Maanrock in Mechelen. Wie daarheen gaat zal er na het horen van deze single goed aan doen zijn dansbenen alvast in te pakken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKI - "Insecure"

De eerste stenen legde hij tijdens zijn The Voice Kids-deelname in 2015, maar intussen is zijn weg als professionele artiest geplaveid. OSKI,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Astrid S - "Fuck Off"

De Noorse singer-songwriter Astrid S is een talentvolle artieste met een uniek popgeluid, die bekend staat om haar krachtige teksten en aanstekelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.