Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle – “Fireworks”

In de ‘Week van de Belgische Muziek’ maken we maar al te graag ruimte voor talent van eigen kweek. In 2020 schoot Axelle Vandeputte als een komeet uit de startblokken met debuutsingle “Mala Leche”. Ze werd opgepikt door verschillende radiozenders en haar single werd zowaar een bescheiden hit. Het leverde haar een tijdelijke rubriek op in de ochtend bij Michèle Cuvelier op Studio Brussel, waar ze een aantal covers mocht brengen. Tevens schopte ze het tot ons lijstje van 30 beste Belgische singles van 2020. Dat met haar eerste uitgebrachte nummer ooit, faut le faire. Tussendoor werd ook een Franstalige cover van Milk Inc. officieel uitgebracht, maar nu is er dus ook een volledig authentieke tweede single.

Een subtiele off-beat en huppelende baslijn zetten op “Fireworks” de toon voor wat zich zal uitrollen als een lichtvoetig popnummer. Axelles vriend Willem Vanderstichele (aka Hush) zorgt opnieuw voor een zorgvuldige en nauwgezette productie, waarin elk detail zijn precieze plekje van de puzzel mag opeisen. Zomerse gitaartjes, trompetten, een baritonsaxofoon en handgeklap wachten geduldig hun beurt af, om ten gepasten tijde aan bod te komen. Het geeft Axelle een ideale voedingsbodem om haar zachte vocalen in te zaaien. Daar waar ze op debuut “Mala Leche” een breed bereik met vinnige uithalen liet horen, blijft Axelle op “Fireworks” eerder aan de oppervlakte. Ze koppelt zeemzoete lyrics aan een portie la’s, oh’s en ah’s, in een tekst die qua thematiek weinig aan de verbeelding overlaat. In combinatie met de instrumentals levert dat een onversneden popsong op. Een stuk minder complex dan de vorige, maar wel heel catchy en aangenaam in het oor.

Benieuwd of we later dit jaar nog ander materiaal van Axelle mogen horen, en of ze ons dan nogmaals een andere gedaante laat zien! Een deal met N.E.W.S. Records belooft alvast veel goeds!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "One Day"

Het is ondertussen al een dikke twee jaar geleden sinds Vlaanderen kennismaakte met Axelle Vandeputte. De jonge West-Vlaamse kreeg dankzij debuutsingle “Mala…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "Candy Crush"

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.