Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lizzie Esau – “Stay on the Phone”

Nu het einde van het jaar stilletjes aan weer in zicht komt, duiken er hier en daar alweer lijstjes op met in de gaten te houden artiesten voor 2023. Een van de namen die daarin met regelmaat passeert, is die van Lizzie Esau. De jonge Britse zangeres staat wat ons betreft meer dan verdiend in de schijnwerpers, want met “Bleak Sublime” wist ze ons enige tijd geleden al in positieve zin te verrassen. Verwacht je dus aan een sound die wat wegheeft van pakweg Wolf Alice, maar waar wel genoeg eigenheid in zit om het ver te schoppen. Deze nieuwe “Stay on the Phone” lijkt in elk geval niet het laatste te zijn wat we van de jonge zangeres uit Newcastle zullen horen.

Als je niet wist dat deze nieuwste creatie pas het zevende nummer in de discografie van Esau is, dan zou je dat nooit doorhebben. De Britse klinkt namelijk al bijzonder volwassen, waardoor ook “Stay on the Phone” niets minder dan een succes is. Het gaat er misschien iets minder groots aan toe dan we gewoon zijn, maar net daar ligt de sterkte van het nummer. Dat Lizzie zich enkel laat begeleiden door een dromerige gitaarlijn, zorgt ervoor dat haar woorden nog net dat tikkeltje dieper binnenkomen. Uit de refreinen blijft de zin ‘Stay on the phone / Text me when you’re home’ hangen, want daar maakt de Britse nog net iets meer gebruik van haar stem. Eentje om te luisteren in het maanlicht dus, terwijl de wind het weer een beetje guurder maakt. Lizzie Esau is er dus meer dan effectief eentje om in de gaten te houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Left of the Dial rondt de affiche af met Lizzie Esau, Mayorga, The Early Mornings en meer!

Binnen een kleine vier weken neemt Left of the Dial de Rotterdamse binnenstad over met hun driedaagse showcasefestival. Op de poster sieren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lizzie Esau - "Bleak Sublime"

De bron vol jong en straf talent is in het Verenigd Koninkrijk haast onuitputtelijk. Met Lizzie Esau uit Newcastle staat er alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.