LiveRecensies

Chibi Ichigo @ Beursschouwburg: De assepoester van de dansvloer

© CPU – Emiel Viellefont (archief)

Een debuutalbum uitbrengen is een monumentaal moment in de carrière van een artiest en de ultieme manier om je voorgoed op de kaart te zetten. Chibi Ichigo greep die kans met beide handen en kwam in oktober met haar eerste langspeler SABINA. Ze heeft er een lange zoektocht op zitten. In het begin van haar carrière rapte ze nog in het Russisch, waarna ze voor haar ep BLOEI al de overstap maakte naar het Nederlands en met rustige hiphop haar verhalen vertelde. Daarna kwam echter de koerswissel door de samenwerking met Jeroen De Pessemier van The Subs, die samen met haar partner UM! de producties voor haar eerste album maakte. Heel de zomer schuimde ze de grootste festivals af en liet ze al zien: Chibi Ichigo is niet meer de schuchtere performer van vroeger, maar meer dan ooit een zelfbewuste artiest die een hele zaal in vuur en vlam kan zetten.

“Prachtig” bewees zich heel de zomer al als perfecte opener en vervulde zijn rol gisteravond ook weer perfect. De grote glimlach toen ze het podium opkwam werkte aanstekelijk op de uitverkochte zilveren zaal van de Beursschouwburg en werd naargelang het nummer vorderde alleen maar groter. Wie echter de nieuwe show al gezien had, wist dat ze er eigenlijk niet meer alleen voorstaat op het podium. Haar dansers Jento en Mikael (iedereen was overigens uitgedost in prachtige outfits van Ann Demeulemeester) vervoegden haar vanaf “Planeet (De zon is veel te heet)”, tevens ook het enige nummer dat ze speelde dat niet op het album staat. Het publiek moest duidelijk nog wat ontdooien, maar wat er op podium allemaal gebeurde, maakte hen gelukkig al snel warm voor het vervolg.

Haar vriend UM! is ook tijdens optredens haar steun en toeverlaat die haar nummers live nog wat extra dansbaar maakt, maar het is Jack van The Mixfitz die in “Stop waar je staat!” met de eer ging lopen door live perfect te scratchen. Ze vormden hierdoor echt een grote meerwaarde in de live beleving van Chibi’s show en maakten het met hun skills op “Kleine Warme Kamer” vervolgens nog wat warmer terwijl zeepbellen door de knusse zaal vlogen. Chibi zelf stal de show door zich volledig te geven en met elk lied meer open te bloeien. Elke zin vloeide eruit met een pure passie en vuur in de ogen, die haar evolutie als performer alleen maar benadrukten.

Op “Sabinception” zette Ichigo even een stapje achter de draaitafels om – op het enige Russische nummer van de set – haar immens charismatische en getalenteerde dansers Mikael en Jento hun moment om te schitteren te gunnen. Als verrassing werden ze nog vergezeld door een paaldanseres, die ons met haar acrobatie even naar de Zillion teleporteerde. Het hek was vanaf dan echt helemaal van de dam en de sfeer werd alleen maar beter. “Zweef” zorgde er letterlijk voor dat de zaal even beefde en “Paranoia” zorgde zelfs voor nog meer gespring. We waanden ons even in een echte discotheek waar we tijd en ruimte om ons heen konden vergeten.

©CPU – Chris Stessens (archief)

Chibi was net terug van de reis van haar leven. Na 23 jaar keerde ze voor het eerst terug naar haar geboorteland Oezbekistan, waar ze een rondreis deed en familie bezocht. Het lied “Waar kom je vandaan?” kreeg gisteren daarom een andere betekenis en werd gevolgd door een groot gejuich. Eindigen deed ze uiteraard met “GRACHT”, de grootste hit van het album. Jan Paternoster keek uitzonderlijk vanuit het publiek mee en nam de gitaar niet in handen, maar de sfeer bereikte ook zonder hem een hoogtepunt. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat Chibi afsluitend nog eens “GRACHT” als bisnummer kwam brengen.

Chibi Ichigo heeft hard gewerkt aan haar debuutalbum en vooral ook de liveshow bij het project. In een dikke drie kwartier zagen we nog maar eens hoe de zangeres intussen het podium pakt en hoe ze ervan geniet om haar nummers live te brengen. We kunnen haar eigenlijk tot de assepoester van de dansvloer dopen want terwijl ze vroeger vooral schuw en terughoudend was, is ze nu een echte prinses die zichzelf met elk optreden opnieuw kroont tot de heldin van elke pop rave. Chibi Ichigo mag echt trots zijn op zichzelf, want ze behoort steevast tot de beste performers die we momenteel in België hebben. Elke keer staat ze er en breekt ze het kot af!

Setlist:

Prachtig
Planeet (De zon is veel te heet)
Stop waar je staat!
Kleine Warme Kamer
MEER
Sabinception
Zweef
Paranoia
Camouflage
Waar kom je vandaan?
Gracht

Gracht

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "HALF 1"

Chibi Ichigo is al lang geen onbekende meer voor wie de Vlaamse muziekwereld in de gaten houdt. Debuutalbum Sabina werd goed ontvangen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.