Muzieknieuwtjes

SAULT brengt vijf gratis albums uit

SAULT is op z’n minst een opvallend collectief te noemen. Er is bijzonder weinig geweten over de Britten die sinds 2019 al een hoop albums uitbrachten. Inflo, de producer van het project, is een van de weinige namen die aan SAULT kan worden gelinkt, aangezien de muzikanten, zangers en zangeressen op de albums niet gekend zijn. Daarnaast geeft de band geen interviews, maakte ze geen videoclips en treedt ze niet op. Bij SAULT draait het om de muziek.

Debuutalbum 5 werd enkele maanden later al opgevolgd door 7 en in 2020 bracht het collectief Untiteld (Black Is) en Untiteld (Rise) uit. Ondertussen had SAULT zich al ontpopt tot een kleine hype en liepen bij nummers als “Wildfires” de streams binnen. Vorig jaar werd Nine uitgebracht en zoals aangekondigd werd die langspeler 99 dagen later terug offline gehaald. Eerder dit jaar verraste SAULT met een verandering van sound, de mix van r&b en house werd op Air ingeruild voor iets dat haast kerkmuziek lijkt. En nu helemaal uit het niets dropt SAULT niet minder dan vijf albums.

(Untitled) God11, AIIR, Earth en Today & Tomorrow zijn vanaf vandaag gratis te downloaden op de website van de band. Twijfel niet te lang, want de albums zijn slechts vijf dagen beschikbaar. De titels van sommige van de albums lijken te verwijzen naar vorige albums. (Untitled) God sluit mooi aan bij Untiteld (Black Is) en Untiteld (Rise) en zoals de naam misschien wel doet vermoeden, gaat het hier om een gospelalbum. Na 5, 7 en Nine krijgen we nu dus 11, dat wat meer naar reggae en dub toe leunt. Het eerder dit jaar uitgebrachte Air krijgt dan nog een opvolger met AIIR. Op Earth wordt percussie in de kijker gezet en op Today & Tomorrow zijn er veel distorted gitaren te horen.

De albums zijn niet te beluisteren op pakweg Spotify, maar alleen via de website. Welk commercieel model er zit achter het gratis weggeven van hun muziek weten we niet (en we zouden er ons veel vragen kunnen bij stellen) maar zoals eerder gezegd draait het bij SAULT gewoon om de muziek. En dat siert.

Let wel: de albums kunnen enkel gedownload worden met een wachtwoord. Gelukkig zijn we in een goeie bui en kunnen we je verklappen dat je de code ‘godislove’ kan gebruiken.

Instagram

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SAULT - "Angel"

SAULT is al een tijdje een van de spannendste mysteries in de muziekwereld. Niemand die echt met zekerheid kan zeggen wie achter…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sault - Nine (★★★★): Het warme water niet heruitgevonden

Sault is en blijft mysterieus. Het geheimzinnige muziekproject bracht de afgelopen twee jaar vier albums uit en ondanks dat we intussen enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.