Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JIN – “The Astronaut”

Een tijdje geleden kregen de fans van BTS een grote klap te verwerken; de leden gaan gezamenlijk hun dienstplicht van 21 maanden opnemen. Bij andere K-popgroepen was het wel eens zo dat ze muziek bleef maken, ook al was er iemand tijdelijk weg. Bij BTS willen ze daar niet van horen en verklaarden ze dat de groep enkel muziek maakt wanneer ze compleet is, een formule waar ze al negen albums mee uitbrachten. Dat weerhoudt hen er echter niet van om af en toe solo te gaan. Zo bracht Min Yoongi, oftewel Suga, al mixtapes uit en ook Yung Hoseok, oftewel j-hope, bracht eerder dit jaar een soloalbum uit. Nu is het de beurt aan de oudste van het zevental: JIN, maar hij deed het niet helemaal alleen.

“The Astronaut” is geschreven door Coldplay en dat is al vanaf de eerste noten te horen. Jin laat de BTS-sound even achterwege om deze in te wisselen met een typisch Coldplay-nummer. Mocht hij niet in het Koreaans zingen, zouden we het bijna verwachten in de discografie van de Britse band. In “The Astronaut” brengt de Zuid-Koreaan bijna een eerbetoon aan een dichte vriend, wat doet vermoeden dat de band tussen hem en de Britten toch wel goed zit. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken, want ze waren samen al te horen op “My Universe“. Het enige verschil is dat er in dat laatste nummer nog BTS-elementen zaten, die hier totaal ontbreken. “The Astronaut” is een leuk nummer, maar ook niet meer dan dat. We hadden gehoopt meer van JIN zelf te horen op zijn solodebuut, als in een sound die eerder uniek is aan hem. Helaas houdt hij zich hier vast aan een al gekende formule, namelijk die van Coldplay.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single V - "FRI(END)S"

September vorig jaar bracht Kim Taehyung, beter gekend als V, zijn ep Layover uit. Het was zijn eerste grote, muzikale project dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jung Kook - GOLDEN (★★★★½): Gouden rollercoaster met verschillende invloeden

RM en J-hope brachten al een soloplaat uit, V en Jimin elk een ep. Vandaag is het de beurt aan het jongste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jung Kook - "3D" (feat. Jack Harlow)

Goed nieuws voor de fans van BTS: deze week kondigde de groep aan dat ze in 2025 weer samen als één geheel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.