Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JIN – “The Astronaut”

Een tijdje geleden kregen de fans van BTS een grote klap te verwerken; de leden gaan gezamenlijk hun dienstplicht van 21 maanden opnemen. Bij andere K-popgroepen was het wel eens zo dat ze muziek bleef maken, ook al was er iemand tijdelijk weg. Bij BTS willen ze daar niet van horen en verklaarden ze dat de groep enkel muziek maakt wanneer ze compleet is, een formule waar ze al negen albums mee uitbrachten. Dat weerhoudt hen er echter niet van om af en toe solo te gaan. Zo bracht Min Yoongi, oftewel Suga, al mixtapes uit en ook Yung Hoseok, oftewel j-hope, bracht eerder dit jaar een soloalbum uit. Nu is het de beurt aan de oudste van het zevental: JIN, maar hij deed het niet helemaal alleen.

“The Astronaut” is geschreven door Coldplay en dat is al vanaf de eerste noten te horen. Jin laat de BTS-sound even achterwege om deze in te wisselen met een typisch Coldplay-nummer. Mocht hij niet in het Koreaans zingen, zouden we het bijna verwachten in de discografie van de Britse band. In “The Astronaut” brengt de Zuid-Koreaan bijna een eerbetoon aan een dichte vriend, wat doet vermoeden dat de band tussen hem en de Britten toch wel goed zit. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken, want ze waren samen al te horen op “My Universe“. Het enige verschil is dat er in dat laatste nummer nog BTS-elementen zaten, die hier totaal ontbreken. “The Astronaut” is een leuk nummer, maar ook niet meer dan dat. We hadden gehoopt meer van JIN zelf te horen op zijn solodebuut, als in een sound die eerder uniek is aan hem. Helaas houdt hij zich hier vast aan een al gekende formule, namelijk die van Coldplay.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "on the street" (feat. J. Cole)

Binnenkort is het zover, dan begint j-hope aan zijn militaire dienstplicht. De Zuid-Koreaan is geen onbekende meer, want zowel als lid van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taeyang - "VIBE" (feat. Jimin)

Het was een tijdje stil rond de Zuid-Koreaanse zanger Taeyang. Zijn laatste solomuziek dateert van 2017, met het album White Night. Een…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.