Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay & BTS – “My Universe”

© CPU – Sven Michiels

Binnenkort verschijnt het negende album van Coldplay en dat is altijd iets om naar uit te kijken. De afgelopen maanden kregen we nog maar twee singles te horen en dat ze zuinig zijn met de singles, is wel logisch aangezien er op Music of the Spheres maar negen volwaardige liedjes gaan staan, aangevuld met enkele interludes. “Higher Power” schopte het al tot hit en het tien minuten durende “Coloratura” was er dan weer om het hart van de meerwaardezoeker te verwarmen. Op de derde single gaat Coldplay weer richting popmuziek en dat samen met niemand minder dan de razend populaire k-popgroep BTS.

Op “My Universe” horen we dus twee groepen die we niet meteen met elkaar zouden linken. Coldplay is daar niet vies van, want de band lijkt met opzet graag samen te werken met bands die door het ‘alternatieve’ publiek als ‘plat’ worden gezien. Denk bijvoorbeeld maar aan “Something Just Like This” met The Chainsmokers of “Princess of China” met Rihanna. Toch is deze single met BTS een van de betere samenwerkingen in het arsenaal van Coldplay. Vanzelfsprekend is de single hitmateriaal, maar het ligt er niet zo dik op als anders. De single begint meteen met Chris Martin die ‘you are my universe’ zingt, en we waarschuwen je nu al dat je dit niet meer uit je hoofd krijgt nadien. In de strofes zit een subtiele dromerige synth die aan de single toch een subtiel alternatief kantje geeft, maar het geheel is gemaakt voor de hitlijsten. Een groovy baslijn, de Koreaanse vocals van BTS en het grootse refrein maken van deze “My Universe” de zoveelste gigahit van Coldplay.

Music of the Spheres verschijnt op 15 oktober.

Coldplay: Facebook / Instagram / Website

BTS: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

920 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…
AlbumsRecensies

j-hope - Jack In The Box (★★½): Veel hoop, weinig genoegen

Op zijn veertiende won Jung Hoseok de eerste prijs in een nationale danscompetitie. Hij had toen al een naam voor zich gemaakt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.