Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay & BTS – “My Universe”

© CPU – Sven Michiels

Binnenkort verschijnt het negende album van Coldplay en dat is altijd iets om naar uit te kijken. De afgelopen maanden kregen we nog maar twee singles te horen en dat ze zuinig zijn met de singles, is wel logisch aangezien er op Music of the Spheres maar negen volwaardige liedjes gaan staan, aangevuld met enkele interludes. “Higher Power” schopte het al tot hit en het tien minuten durende “Coloratura” was er dan weer om het hart van de meerwaardezoeker te verwarmen. Op de derde single gaat Coldplay weer richting popmuziek en dat samen met niemand minder dan de razend populaire k-popgroep BTS.

Op “My Universe” horen we dus twee groepen die we niet meteen met elkaar zouden linken. Coldplay is daar niet vies van, want de band lijkt met opzet graag samen te werken met bands die door het ‘alternatieve’ publiek als ‘plat’ worden gezien. Denk bijvoorbeeld maar aan “Something Just Like This” met The Chainsmokers of “Princess of China” met Rihanna. Toch is deze single met BTS een van de betere samenwerkingen in het arsenaal van Coldplay. Vanzelfsprekend is de single hitmateriaal, maar het ligt er niet zo dik op als anders. De single begint meteen met Chris Martin die ‘you are my universe’ zingt, en we waarschuwen je nu al dat je dit niet meer uit je hoofd krijgt nadien. In de strofes zit een subtiele dromerige synth die aan de single toch een subtiel alternatief kantje geeft, maar het geheel is gemaakt voor de hitlijsten. Een groovy baslijn, de Koreaanse vocals van BTS en het grootse refrein maken van deze “My Universe” de zoveelste gigahit van Coldplay.

Music of the Spheres verschijnt op 15 oktober.

Coldplay: Facebook / Instagram / Website

BTS: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Coloratura”

Coldplay keerde enkele maanden geleden terug met “Higher Power”. Wij waren lichtjes teleurgesteld, maar tot niemands verrassing had het Britse viertal alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.