Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle – “CP_009_Évidemment” (feat. Orelsan)

© CPU – Ymke Dirikx

Het is een uitdaging om momenteel een artiest in ons land te vinden die meer stof doet opwaaien dan onze eigenste Angèle. De Brusselse is de cafés waar ze haar carrière begon al lang ontgroeid en doelt nu op een wereldwijde doorbraak. Die werd al een extra duwtje in de rug gegeven toen Dua Lipa onze landgenote uitnodigde om mee te zingen op “Fever“, maar laten we eerlijk zijn: Angèle doet het vooral zelf. Eerder deze maand werd het vervolg op haar succesvolle tweede plaat aangekondigd met de toepasselijke titel Nonante-Cinq La Suite. Daarvan kregen we met “Amour, Haine et Danger” al een eerste song te horen die eerder teruggreep naar de hoogdagen van Brol. Vandaag breekt het feest los op “CP_009_Évidemment” en dat in het gezelschap van Orelsan.

Een zuiders gitaartje vormt de intro van wat al snel een bijzonder catchy nummer blijkt te worden. Met “CP_009_Évidemment” lijkt Angèle dus volop in te zetten op de clubsfeer en de aankomende festivalzomer. Het tweede couplet wordt in handen gegeven van Orelsan, die op Franstalig grondgebied al behoorlijk naam maakte en ook in ons land op heel wat fans kan rekenen. Dat de twee ooit zouden samenwerken, stond al langer in de sterren geschreven en daar leent deze single zich bijzonder goed voor. Ondanks dat we inmiddels wel weten wat we van Angèle kunnen verwachten, weet ze ons toch te verrassen met deze “CP_009_Évidemment” en daarmee is ook onze nieuwsgierigheid voor Nonante-Cinq La Suite gewekt.

Op 10 december staat Angèle in het Sportpaleis. Op 19, 20, 21 en 22 december is het dan de beurt aan Vorst Nationaal!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Pukkelpop 2023: De Belgische popshow

Vijf keer Vorst Nationaal, het Sportpaleis, afsluiter op Dour en CORE Festival; alleen al in België is het rijtje podia die het…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.