Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle – “Amour, Haine et Danger”

© CPU – Ymke Dirikx

Net terug thuis zijn van een internationale festivaltour en je eerste soloshow in New York binnen het uur uitverkopen; wat moet het vandaag de dag leuk zijn om Angèle Van Laeken te heten. De Brusselse is tegenwoordig met niets minder bezig dan haar wereldveroveringstocht, want dankzij haar tweede langspeler Nonante-Cinq, alsook haar samenwerking met Dua Lipa zijn er nog maar weinigen die nog nooit van haar hebben gehoord. Dat Angèle zich ontpopte tot een echte popster en bijgevolg het beste is wat België te bieden heeft, tonen ook haar spraakmakende statistieken aan: op het einde van 2022 zal ze maar liefst vijf keer in een uitverkocht Vorst Nationaal hebben gespeeld én het Sportpaleis hebben doen vollopen. Reden genoeg om te vieren dus, en hoe kan dat beter dan met een nieuw nummer?

“Amour, Haine et Danger” klinkt op het eerste gehoor iets donkerder dan wat we gewoon zijn van Angèle, maar al snel ontwikkelt het nummer zich tot een oorwurm waarbij stilstaan geen optie is. De single ligt dan ook in het verlengde van wat we al van de Brusselse te horen kregen, al is er ook plaats voor evolutie. Het gaat er namelijk bijzonder zwoel aan toe, maar dat past op zich wel bij de thematiek van het nummer. Zo gaat “Amour, Haine et Danger” over de verstikkendheid die sociale media met zich meebrengen en alle verslavingen van dien. Dat is weliswaar geen al te vernieuwend thema en ook het nummer zelf is niet meteen iets wat we Angèle nog nooit hoorden doen, maar dat neemt niet weg dat de Brusselse een leuke popsong aan haar palmares mag toevoegen. Verslavend is misschien een groot woord, maar “Amour, Haine et Danger” zal zonder twijfel nog een aantal keer voorbijkomen!

Op 10 december staat Angèle in het Sportpaleis. Op 19, 20, 21 en 22 december is het dan de beurt aan Vorst Nationaal!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle - "CP_009_Évidemment" (feat. Orelsan)

Het is een uitdaging om momenteel een artiest in ons land te vinden die meer stof doet opwaaien dan onze eigenste Angèle….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tamino - Sahar (★★★★): Een met goud omhulde diamant

Bijna drie jaar lang leek het alsof Tamino van de aardbol verdwenen was. Je zou het een ietwat onrustwekkende verdwijning kunnen noemen,…
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.