Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle – “Amour, Haine et Danger”

© CPU – Ymke Dirikx

Net terug thuis zijn van een internationale festivaltour en je eerste soloshow in New York binnen het uur uitverkopen; wat moet het vandaag de dag leuk zijn om Angèle Van Laeken te heten. De Brusselse is tegenwoordig met niets minder bezig dan haar wereldveroveringstocht, want dankzij haar tweede langspeler Nonante-Cinq, alsook haar samenwerking met Dua Lipa zijn er nog maar weinigen die nog nooit van haar hebben gehoord. Dat Angèle zich ontpopte tot een echte popster en bijgevolg het beste is wat België te bieden heeft, tonen ook haar spraakmakende statistieken aan: op het einde van 2022 zal ze maar liefst vijf keer in een uitverkocht Vorst Nationaal hebben gespeeld én het Sportpaleis hebben doen vollopen. Reden genoeg om te vieren dus, en hoe kan dat beter dan met een nieuw nummer?

“Amour, Haine et Danger” klinkt op het eerste gehoor iets donkerder dan wat we gewoon zijn van Angèle, maar al snel ontwikkelt het nummer zich tot een oorwurm waarbij stilstaan geen optie is. De single ligt dan ook in het verlengde van wat we al van de Brusselse te horen kregen, al is er ook plaats voor evolutie. Het gaat er namelijk bijzonder zwoel aan toe, maar dat past op zich wel bij de thematiek van het nummer. Zo gaat “Amour, Haine et Danger” over de verstikkendheid die sociale media met zich meebrengen en alle verslavingen van dien. Dat is weliswaar geen al te vernieuwend thema en ook het nummer zelf is niet meteen iets wat we Angèle nog nooit hoorden doen, maar dat neemt niet weg dat de Brusselse een leuke popsong aan haar palmares mag toevoegen. Verslavend is misschien een groot woord, maar “Amour, Haine et Danger” zal zonder twijfel nog een aantal keer voorbijkomen!

Op 10 december staat Angèle in het Sportpaleis. Op 19, 20, 21 en 22 december is het dan de beurt aan Vorst Nationaal!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Pukkelpop 2023: De Belgische popshow

Vijf keer Vorst Nationaal, het Sportpaleis, afsluiter op Dour en CORE Festival; alleen al in België is het rijtje podia die het…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.