Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “Caged Birds”

© CPU – Fleur De Backer

Wie al eens graag nieuwe muziek ontdekt, zag CHARLOT misschien al eens voorbijkomen. Lotte Mulder mocht met haar debuut-ep Darker Than The Moon al mee op tour met Froukje en is op dit eigenste moment druk bezig met de Popronde, maar vond ondertussen klaarblijkelijk toch nog de tijd om nieuwe nummers op te nemen. Of er een groter project zit aan te komen is nog maar de vraag. Feit is wel dat ze enkele weken geleden ook al het prachtige “Perfume” op ons losliet. Het ziet er dus naar uit dat we het laatste van CHARLOT nog lang niet hebben gehoord, getuige ook deze nieuwe “Caged Birds”.

Op haar nieuwste creatie neemt de Nederlandse ons opnieuw mee naar haar ietwat bezwerende wereld vol donkere elektronica. Deze keer gaat het er zelfs nog een tikkeltje mysterieuzer aan toe, doordat we op de achtergrond haast permanent geconfronteerd worden met geluiden die onder onze huid kruipen. De stem van Mulder zelf dient dan weer als dansend lichtje in de duisternis, wat er uiteindelijk ook voor zorgt dat de refreinen lekker dansbaar klinken. “Caged Birds” heeft ook een zekere herkenbaarheid, waardoor het geheel snel in onze gehoorkanalen blijft hangen. Opnieuw een single waar alles aan lijkt te kloppen dus, waardoor we er zeker van zijn dat CHARLOT een blijvertje is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Nightblind"

De Nederlandse CHARLOT circuleert al een tijdje op onze radar, maar het grote publiek leerde het muzikale project van Lotte Mulder voornamelijk…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.