AlbumsRecensies

CHARLOT – Darker Than The Moon (★★★): Verslavende duisternis

Het bruist ook bij onze Noorderburen van het talent en daar zijn we graag getuige van. De Utrechtse CHARLOT wist ons met haar mysterieuze composities meermaals te verleiden naar de duistere hoekjes van liefde. We waren dan ook zeer benieuwd naar meer van de zangeres, al moesten we daar wel een tijdje op wachten. Op haar debuut-ep schitteren vijf liedjes die ons keer op keer confronteren met de romantische aantrekkingskracht van verdriet. Geloof het of niet, maar ook dat kan verslavend werken, vooral wanneer het ons in deze vorm voorgeschoteld wordt.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat we kennismaakten met de duistere, melancholische wereld van CHARLOT. Zachtjes dansend gaven we ons over aan de dingen waarvan we normaal maar al te graag weglopen. De veelbelovende debuutsingle “Better When It’s Dark” zorgde er dan ook voor dat we de Nederlandse in de gaten hielden en dat bleek meer dan terecht. Ook “Cosmic Connections” en “Closure“, die beide vorig jaar verschenen, wisten ons moeiteloos te bekoren. De verwachtingen voor Darker Than The Moon waren dan ook bijzonder hoog gespannen, waardoor de druk op de schouders van slechts twee nummers kwam te liggen.

De duistere wereld waarin we omringd worden door glitters die het zeldzame licht in alle mogelijke richtingen weerkaatsen, lijkt een veilige plek voor CHARLOT. Ook de twee nummers die we voor het eerst horen, blijken in dezelfde sfeer tot hun recht te komen. Zo begint “Hologram” klein, ingetogen en helder, maar dalen we steeds verder af richting de diepte. De twinkelende geluidjes vormen een bijna magische sfeer waarbij de vocalen van zangeres Lotte Mulder ons houvast geven. Naarmate het refrein nadert, vult de song steeds meer de ruimte en lijkt het kleinschalige begin een ver vervlogen tijd. “Micro Cheating” begint dan weer een stuk dreigender, terwijl het vooral de elektronische productie is die steeds meer onze aandacht trekt.

Met Darker Than The Moon maakt de Nederlandse CHARLOT een zeer degelijke debuut-ep die we met veel plezier een plaatsje geven in een van onze playlists. Onder toeziend oog van het maanlicht en een prachtige sterrenhemel ziet de toekomst er goed uit voor de zangeres. Nu maar hopen dat ze dit binnenkort ook live kan waarmaken. Wij houden haar alvast in de gaten!

Dit voorjaar gaat CHARLOT mee op tour met Froukje. Op 21 april kan je haar zien in Het Depot in Leuven en een dag later in de Gentse Voo?uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Nightblind"

De Nederlandse CHARLOT circuleert al een tijdje op onze radar, maar het grote publiek leerde het muzikale project van Lotte Mulder voornamelijk…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.