Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT – “Perfume”

Met haar debuut-ep Darker Than The Moon wist de Nederlandse CHARLOT ons eerder dit jaar al dubbel en dik te overtuigen. Onder toeziend oog van de artieste ontdekten we een in glitter gehulde, duistere wereld waarin we geconfronteerd werden met de aantrekkingskracht van verdriet. Inmiddels konden we CHARLOT ook al een paar keer live aan het werk zien op Belgische bodem, ware het wel als voorprogramma van Froukje. Later dit jaar doet de muzikante ook mee aan het rondreizende festival Popronde in Nederland en daarom is stilstaan geen optie. Met “Perfume” krijgen we alvast een volgende zeer smakelijke single voorgeschoteld.

Zoals de titel doet vermoeden, is de song geïnspireerd op het gelijknamige boek van Patrick Süskind, maar zelfs zonder die referentie word je meteen meegesleurd in de song. Duister, verleidelijk en bijzonder mooi, dat zijn de woorden die al gauw boven komen drijven nog voor het refrein ten einde is. Het lijkt een turbulente rollercoaster waarvan we op het einde nog even moeten bekomen, maar gelukkig zorgen de vocalen van Lotte Mulder voor zekerheid. Eens mysterieus, dan weer engelachtig, maar altijd loepzuiver. Wanneer in de bridge alles samenkomt, lijken we even de weg kwijt te zijn, maar laat het net dat zijn dat ervoor zorgt dat het nummer nog lang blijft nazinderen. Laat het duidelijk zijn, CHARLOT levert alweer een pareltje af dat we maar al te graag in onze afspeellijst voorbij zien komen.

CHARLOT live aan het werk zien kan dit najaar bij onze noorderburen tijdens Popronde. Voorlopig staan Nijmegen op 10 september en Apeldoorn op 16 september alvast op de planning, maar meer data volgen ongetwijfeld snel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "perfume" (feat. Caleborate)

Werchter Boutique, CORE Festival, Cactusfestival… de podia die blackwave. de afgelopen weken al besteeg zijn niet van de minste. De muziek die…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): Safe space voor elke emotie

In de Gentse Vooruit is het deze week Nederland(s) boven. Woensdag stond MEROL in een bomvolle Concertzaal en gisteren was Froukje aan…
AlbumsRecensies

CHARLOT - Darker Than The Moon (★★★): Verslavende duisternis

Het bruist ook bij onze Noorderburen van het talent en daar zijn we graag getuige van. De Utrechtse CHARLOT wist ons met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.