Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “Danger”

© CPU – Leni Sonck

De talentenpoel van aan de andere kant van het kanaal puilt alsmaar meer uit van de visjes die aan de rand van hun grote doorbraak staan. Zo maakten we een hele tijd geleden al kennis met de Londense Olivia Dean, die nu stilletjes aan bekend raakt bij het grotere publiek. Met haar twee ep’s Growth en What Am I Gonna Do on Sundays? onder de arm stond ze zo bijvoorbeeld op Down The Rabbit Hole afgelopen zomer en mocht ze ook het voorprogramma van Jordan Rakei verzorgen. Het zijn die kleine beetjes die helpen, want ze gaven de zangeres klaarblijkelijk genoeg inspiratie om met nieuw materiaal op de proppen te komen.

“Danger” is in dat opzicht het eerste streepje nieuwe muziek van Olivia Dean sinds vorig jaar. Dat de zangeres in die tijd is geëvolueerd, wordt dan ook al snel duidelijk. Haar nieuwste creatie klinkt namelijk lekker zomers en iets meer uptempo dan alles wat we al van haar hoorden. Toch verliest ze ook haar eigenheid niet, want het blijven een zwoele baslijn en haar dromerige stem die de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Olivia Dean bewijst met andere woorden nog maar eens dat ze een in de gaten te houden talent is, en doordat deze “Danger” een tikkeltje toegankelijker is dan eerder werk (lees: genre Jorja Smith), lijkt een doorbraak alsmaar dichterbij te komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1622 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles De Staat - "Danger", "Head on the Block" & "Someone To Be"

In België valt het vooralsnog redelijk mee, maar in Nederland kan De Staat genieten van een immense populariteit. Van headliner op het…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.