Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy – “Hide & Seek”

© CPU – Ymke Dirikx

De heerser van de Britse hiphopscene is terug en hoe! Nadat hij een aantal weken terug met het langer dan zeven minuten durende “Mel Made Me Do It” op de proppen kwam, is er eindelijk ook nieuws omtrent een nieuw album. Stormzy’s langverwachte derde plaat This Is What I Mean komt op 25 november uit en telt twaalf nummers. De tracklist verklapt onder meer een samenwerking met de veelgeprezen Sampha, die eerder dit jaar nog een glansrol had op Kendrick Lamar’s Mr. Morale & The Big Steppers. Op dat nummer zullen we nog even moeten wachten, maar met “Hide & Seek” is er nu wel al een eerste smaakmaker van Stomzy’s derde.

Stormzy trok voor zijn nieuw album op een schrijfkamp op het eiland Osea om samen met een hele hoop muzikanten in alle rust te kunnen werken aan het nieuwe album. Die rust kan je gerust letterlijk nemen, want op “Hide & Seek” laat de artiest de harde beats en vurige pen achterwege. De piano zorgt voor een kalmerend gevoel, terwijl de afrokicks dan weer de Afrikaanse roots van Stormzy omarmen en het nummer van wat tempo voorzien. Het refrein liet Stormzy inzingen door de Nigeriaanse rijzende sterren Oxlade en Teni, die op hun eigen manier veel gevoel en emoties in “Hide & Seek” brengen. Ook Stormzy zelf laat zich van zijn meer breekbare kant horen in de strofes waar hij uiterst poëtisch uit de verf weet te komen. De veelzijdigheid van Stormzy is een troef die op “Hide & Seek” prachtig tot uiting komt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Jesus Lizard - "Hide & Seek"

Intussen liggen de jaren negentig al een derde van een mensenleven achter ons, en veel muzikanten die destijds de handdoek in de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Fred again.. en Stormzy eerste headliners van Pukkelpop 2024!

Bij Pukkelpop zijn ze eindelijk uit hun welverdiende winterslaap gekropen. Echt slapen zat er hoe dan ook niet in voor de organisatie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy - "Angel In The Marble"

Na een vrij rustige periode waarin we nauwelijks iets van hem hoorden, is Stormzy weer helemaal terug. Eind november bracht de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.