Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy – “Mel Made Me Do It”

© CPU – Bert Savels

Er zijn weinig Britse artiesten die door de jeugd in eigen land zo hard op handen wordt gedragen als Stormzy. De man groeide sinds 2016 uit tot het absolute uithangbord van de grimewereld met heel wat mijlpalen op zijn conto. Zijn strafste stoot tot nu toe was wellicht zijn historische headlineshow op Glastonbury 2019, waar alle puzzelstukken samenvielen tot een glorieuze en inspirerende set. Diezelfde zomer raasde Stormzy ook nog over Pukkelpop en in de winter volgde met Heavy Is the Head zijn langverwachte tweede studioplaat. Door corona moest hij zijn tourplannen even opschuiven naar het voorjaar van 2022 en dat had ook effect op de creatie van een opvolger. Die zou naar verluidt nog dit jaar het levenslicht moeten zien. De stilte doorbreken doet Stormzy echter nu al met het langer dan zeven minuten durende “Mel Made Me Do It”.

“Mel Made Me Do It” kan je bezwaarlijk een hapklare single noemen. Veel meer keert Stormzy ermee terug naar de grauwe grime waarmee hij groot geworden is, met veel aandacht voor punchlines en uithalen naar iedereen die niet in hem geloofde. Evenzeer is het nummer een terugblik op zijn voorlopige prestaties en verwezenlijkingen in de muziek en de maatschappij. Een beetje opschepperig, maar met net dat zelfbewustzijn raak je nu eenmaal de juiste snaar bij het doelpubliek. Toch voelt de track bij momenten iets te langdradig aan en missen we in de zeven minuten en twintig seconden wat afwisseling in de beat en de flow. Tussendoor krijgen we nog een korte José Mourinho-sample, alleen kan de ‘special one’ ook niet voor een ommekeer zorgen. “Mel Made Me Do It” is er eentje voor de fans die lang hebben moeten wachten op iets nieuws van Stormzy. Voor de rest is het vooral wachten op de hoog geanticipeerde derde plaat.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy - "Angel In The Marble"

Na een vrij rustige periode waarin we nauwelijks iets van hem hoorden, is Stormzy weer helemaal terug. Eind november bracht de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy & RAYE - "The Weekend"

Stormzy kwam, zag en overwon bij zijn passage op Rock Werchter. Naast een geweldige artiest, bewees hij ook een echte performer te…
InstagramLiveRecensies

Stormzy @ Rock Werchter 2023: Geen regen is opgewassen tegen de storm(zy)

Waarheid, durven of doen? Bij de organisatie van Rock Werchter koos men klaarblijkelijk voor die laatste twee. Het vergt immers een behoorlijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.