Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “You Irritate Me (Demo)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Green Day hun vijfde album Nimrod uitbracht. Het album bevatte naast de hitsingle “Good Riddance (Time of Your Life)” ook nog enkele songs die tot vandaag de dag nog steeds deel uitmaken van hun setlist. Zo kregen we “Hitchin’ a Ride” en “King For a Day” nog te horen tijdens hun laatste doortocht in het Sportpaleis in juni tijdens de Hella Mega Tour. Maar het album zal vooral de geschiedenis ingaan als het album waar Green Day meer ging experimenteren met de drie akkoorden die ze konden spelen op hun gitaar.

“You Irritate Me” is geschreven in de periode na Insomniac en laat een band horen die anderhalve minuut ramt op hun instrumenten. Van de vernieuwing die op Nimrod te horen was, valt hier nog maar bitter weinig van te bespeuren. De kwaliteit is die die je mag verwachten van een demo. Het geluid, maar ook de song zelf, doen enorm hard denken aan de begindagen van Green Day. Dan denken we vooral hoe ze klonken ten tijde van 1,039/Smoothed out slappy hours. Dat het de uiteindelijke selectie niet gehaald heeft, verstaan we volledig. Maar de echte die hard fans gaan dit wel kunnen waarderen.

Ondertussen is de band uit Oakland nog steeds labelloos en teasden ze enkele maanden geleden met regelmaat van de klok cryptische boodschappen waar 1972 centraal stond. Of dit wijst op een nieuw album of nieuwe muziek, god mag het weten. Ondertussen verwarmen wij ons nog even aan dit kort en krachtig old school tussendoortje.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
InstagramLiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 1): Ronkende gitaren scheuren over de Nürburgring

Na een pandemische pauze van twee jaar keert het grootste dubbel festival Rock am Ring en Rock im Park terug op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Holy Toledo!”

De veteranen van Green Day maakten van de lockdown geen gebruik om een pauze te nemen. Nadat ze in 2020 Father of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.