Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “Our Time Is Now”

© CPU – Matthias Engels

Gojira is terug. Slechts anderhalf jaar na de met lovende kritieken overladen plaat Fortitude is het tijd voor nieuw werk in de vorm van “Our Time Is Now”. De groep heeft een gaatje gevonden in hun drukke wereldwijde tourschema om een nieuw nummer aan hun repertoire te voegen. Het lied, dat onderdeel is van de bomvolle soundtrack voor de nieuwe videogame NHL 23, is een oproep om actie te ondernemen voordat het te laat is.

De Franse band staat al jaren bekend voor hun bedrevenheid en passie die ze in hun muziek leggen en ook “Our Time Is Now” is daar een goed voorbeeld van. Het nummer hakt er vanaf de eerste noten flink in en vervolgt het pad dat de band heeft ingeslagen bij het uitbrengen van het vorige album. Technische gitaarriffs en strakke drumpatronen zitten vanaf het eerste moment goed in elkaar en laten de kracht van het muzikale gezelschap horen. De harde zanglijnen van de frontman Joe Duplantier laten een duidelijke boodschap achter: je moet een lichtpunt zijn in donkere tijden en vechten voor de dingen waar je achterstaat. De mannen laten geen spaander heel en je zal voelen dan ze langs geweest zijn.

De band zit in de eindfase van hun tour, die afgelopen juni ook de Vorst Nationaal aandeed. Het is slechts een kwestie van tijd tot de eerste aankondigingen voor komend festivalseizoen zullen binnenstromen. Mocht dit gebeuren, dan kan je dit uiteraard als eerste terugvinden op onze website.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog veel meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Alcest - Les Chants De L’Aurore (★★★★): Een schouwspel tussen licht en donker

Alcest probeert al sinds begin dit millennium de grenzen van het blackmetal genre af te tasten. Door het toevoegen van melodieuze ingrediënten…
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.