Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Yabba – “Get By”

© Owen Davies

Geheel toevallig kwamen we bij Yabba terecht. De band lijkt nog geen jaar actief te zijn op Facebook en elders lijken ze niet te vinden. Toch heeft het vijftal er in de Schotse onderwereld al heel wat manuren opzitten. Zo tourden ze in het voorjaar hevig met de noisepunkers van Enola Gay en deden ze al heel wat Dumfriesse zweetkelders daveren. Hierdoor hebben we het vermoeden dat de Schotten het stilaan beginnen te menen en ook hun debuutsingle ondersteunt die aanname. Het blijkt een allegaartje van de zwaarste indie dat niettemin dansbaar blijft.

Onder hels geschal van de gitaristen begint het nummer meteen hevig. Vervolgens werken de bas en synths samen om lage lijnen te creëren die sterk contrasteren met de leads. Drummer Max Thomson valt in met een dancebeat, zodat het stilaan moeilijk wordt om stil te blijven zitten. De industriële schreeuwen van Josh Kirk dragen bij aan het zware gehalte van het nummer, al zorgen ze niet voor een grote meerwaarde. “Get By” is een monumentaal eerste statement voor de prille band en een anthem voor struise afbraakwerken. Ook de eigen productie mag er echt wel wezen. We verwachten van Yabba een compromisloze set op Left of the Dial festival in Rotterdam volgende week.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

144 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.