Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Imre – “What Happened to Jessie Brown?”

Vanaf vandaag verrijkt Imre de Graaf het Nederlandse folklandschap met haar debuutsingle “What Happened to Jessie Brown?”. Geïnspireerd door een reis naar Ierland, besloot ze zelf de proef op de som te nemen en begon ze te werken aan haar eerste ep. Als een echte folkmuzikant vindt de Utrechtse inspiratie onderweg, tijdens een zoektocht naar zichzelf. Wij kunnen alvast zeggen dat haar eerste stap eentje in de juiste richting is.

“What Happened to Jessie Brown?” bevat een fijne gitaarriff, een relaxte drumbeat en een tamboerijn op de achtergrond. Hoewel ze wat ingetogen is, voert Imres zachte, mooie, country-achtige stem je mee door het nummer. Volgens de muzikante representeren de donkerdere akkoorden in het refrein bovendien de radeloosheid en onzekerheid tijdens haar zoektocht naar authenticiteit. Imres muziek is niet alleen voor fans van Bob Dylan, Big Thief en Sarah Jarosz, maar ook voor iedereen die zachtaardige indiefolk liefheeft.

Hoewel het haar eerste single is, durft Imre al meteen een dringende vraag te stellen: hoe lang en in welke mate kan je een masker ophouden? Voor de zangeres neemt die maskerade de vorm aan van Jessie Brown. In welke hoedanigheid kan ze Jessie worden, zonder zichzelf in dat proces te verliezen? Voor haar zijn eerlijkheid en waarheid daarbij het antwoord, hoewel ze in het midden laat wat er nu precies gebeurt met Jessie Brown.

Begin 2023 zal Imres debuutplaat Pour Me Out verschijnen, waarbij de indiefolkmuzikante haar eigen identiteit uitpluist: in de liefde, door de ogen van een ander- of net door de ogen van haarzelf. Een coming-of-age-ep dus. Naast haar soloproject is ze actief in Popronde-act Penvriend.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.