Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Breakdown Days”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Volgende week verschijnt een deluxe-editie van As I Try Not To Fall Apart, het zesde album van White Lies dat begin dit jaar verscheen. Daarop zullen vier nieuwe liedjes te horen zijn die het album uiteindelijk niet haalden, maar het toch verdienen om gehoord te worden. Met “Trouble In America” hoorden we al een hele toffe single en ook deze nieuwe “Breakdown Days” moet niet onderdoen.

Met een leuke synth wordt al meteen een positieve sfeer ingezet door White Lies. De band is al lang niet meer de negatieve act die het vroeger was en dat is steeds meer te horen. Hoe langer de single duurt, hoe meer de positieve opgewekte vibes beginnen door te schijnen en dat is fijn. Je voelt aan alles dat ook dit nummer gemaakt is om te blijven hangen en het hoogtepunt bevindt hem hier dan ook in de break waarbij de synth een nog prominentere rol krijgt. De single klinkt hierdoor extreem eighties met invloeden van new wave en disco, iets wat we niet meteen van White Lies hadden verwacht. Net daardoor blijft het wel hangen en dus bewijst het nog maar eens dat White Lies ook goeie net-niet nummers kan schrijven.

Wie White Lies dit jaar nog aan de slag wil zien, dient richting Nederland te trekken. De concerten in Tilburg en Weert op respectievelijk 25 en 27 oktober zijn nog niet uitverkocht. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3670 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.