Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Trouble In America”

© CPU – Stijn Verbruggen

Dat White Lies een band is die niet graag stil zit, is algemeen geweten. Sinds hun eerste album To Lose My Life… in 2009 verscheen, vulden de Britten hun discografie al aan met vijf andere albums, scoorden ze links en rechts hitjes en meezingers en lijkt het alsof ze klaarstaan bij ieder podium dat ergens wordt neergepoot. Dit jaar alleen al waren ze vier keer live te zien in ons land en bij de noorderburen leggen ze volgende maand een minitournee af langs vijf locaties. Hun zesde langspeler As I Try Not To Fall Apart, die in februari dit jaar verscheen, is nog niet uit onze playlist verdwenen en nu al trekken Harry McVeigh en company de studiodeuren weer open om bonustrack “Trouble In America” de wereld in te sturen.

De vorige keer dat White Lies met een extra nummer kwam aandraven was in 2019, toen “Hurt My Heart” een addendum bij hun plaat Five werd. Dat nummer heeft ondertussen een mooie plek gevonden op menig setlist, iets wat volgens ons bij dit nieuwe nummer ook kan gebeuren. “Trouble In America” opent met dezelfde vibes die de rode draad vormden op As I Try Not To Fall Apart. De drumslagen verlopen volgens een dansbaar tempo, de gitaartonen worden sferisch ingezet en ook de piano heeft een belangrijke plek gekregen. Harry klinkt tijdens de strofes niet bijster vernieuwend, deels omdat zijn stem en stijl nu eenmaal gekend zijn, maar ook omdat de zang aanvankelijk enorm lijkt op fragmenten die we op de plaat al hoorden. Tijdens het refrein slaat alles echter om: het ritme verloopt er anders en we horen McVeigh precies op een meer melodieuze manier dan we van hem gewoon zijn. Richting het einde krijgt de synthesizer nog een prominente plaats, waarmee White Lies toont dat het muzikaal van meerdere markten thuis is.

“Trouble In America” is zo’n nummer dat de plaat net niet haalde, maar wat ons betreft had dit geen B-side hoeven te zijn. Het zal ook voorkomen op een uitgebreide versie van As I Try Not To Fall Apart die op 21 oktober zal verschijnen. Wie White Lies dit jaar nog aan de slag wil zien, dient richting Nederland te trekken. De concerten in Tilburg en Weert op respectievelijk 25 en 27 oktober zijn nog niet uitverkocht. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.