Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza – “Woman Life Freedom”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza behoort tot de interessantste acts van de afgelopen jaren door haar weergaloze nummers. Haar album Shabrang stond in 2020 op de elfde plaats in onze lijst met de beste albums en haar show in de Trix eerder dit jaar omschreven we als een echte prikkeling voor onze zintuigen. Dat ze ook politieke kwesties niet uit de weg gaat en haar platform gebruikt om belangrijke thema’s aan te kaarten, toont ze nu met haar gloednieuwe single. Op “Woman Life Freedom” uit ze namelijk haar steun voor de Iraanse vrouwen, die momenteel in opstand zijn. De dood van de jonge Mahsa Amini, die om het leven kwam doordat ze haar hoofddoek niet correct droeg, zorgde internationaal voor veel aandacht.

Het is niet evident om een nummer over een moeilijk thema te maken, maar “Woman Life Freedom” is een nummer dat gehoord moet worden. De focus van het nummer ligt op de woorden van Sevdaliza, die vanaf het begin meteen heel hard binnenkomen. Een minieme productie geeft haar boodschap de nodige ademruimte om zijn effect te bereiken. De Oosterse melodieën van o.a. de viool bouwt steeds meer op naar een nog meer beklijvend slot. “Woman Life Freedom” zet onze wereld een spiegel voor en laat de bikkelharde realiteit zien: de vrouw is nog steeds niet vrij. Sevdaliza maakt hiermee misschien wel het belangrijkste nummer van haar carrière.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1786 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 2): Op automatische piloot

Na een veredelde opwarmingsronde op woensdag was het gisteren tijd om de hele DOUR-weide open te gooien voor het publiek. Muzikaal kwam…
InstagramLiveRecensies

Sevdaliza @ Trix: Prikkeling van meerdere zintuigen

Na Parijs en Londen stond voor Sevdaliza gisteren metropool Antwerpen op het programma. De Iranees-Nederlandse zangeres was zopas moeder geworden en zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.