Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza & Grimes – “Nothing Lasts Forever”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is altijd cool om te horen hoe artiesten de grenzen van hun creativiteit blijven opzoeken, en al zeker als er een bepaalde hoek af is. In dat straatje vinden we volgende samenwerking terug, want niet alleen de Nederlands-Iraanse Sevdaliza wist zich in het verleden al te ontpoppen tot zo’n artiest, ook Grimes heeft er zonder enige twijfel een kolfje van (denk alleen al maar aan de namen van haar kinderen). Op het nieuwe “Nothing Lasts Forever” vinden beide artiesten elkaar. Het resultaat werd een nummer dat vrouwen aanzet om innerlijke en uiterlijke verwachtingen los te laten, om zo de echte vrijheid te vinden.

Die samenwerking is er zoals de verwachtingen betroffen eentje die geestverruimend klinkt, want “Nothing Lasts Forever” werd een mix van beenharde beats, dromerige elektronica en vocalen en chaotische extra’s. Op die manier flirten de twee zo nu en dan met hyperpop, maar die grens wordt nooit echt overschreden. Wel werkt de single zowel in een donkere boilerroom als in een euforische dancehall. Hardgaan is met andere woorden niet de enige optie; wegdromen kan – hoe onmogelijk het bij momenten ook lijkt – in zekere zin ook wel. “Nothing Lasts Forever” is zoals gezegd dus een nummer met een hoek af, wat Sevdaliza en Grimes opnieuw alle eer aandoet.

Sevdaliza: Facebook / Instagram
Grimes: Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever (★★★½): Een bedachtzame reflectie op tijdloze klanken

In een wereld waarin muzikale trends komen en gaan als de wind, blijft Teenage Fanclub een baken van tijdloosheid en muzikale geleerdheid….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anyma & Grimes - "Welcome To The Opera"

Is het niet voor de donzige, melodische beats, dan is het wel voor de impressionante visuals dat je Anyma een keer moet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Caroline Polachek - Desire, I Want To Turn Into You (★★★★★): Fantasievolle visionair vol verlangens

Caroline Polachek mag dan nog maar aan haar tweede album zitten, een onbeschreven blad is ze al lang niet meer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.