Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “Water” (feat. Clara La San)

De heren van Bicep zagen hun populariteit de afgelopen maanden exponentieel toenemen, en dat is niet meer dan terecht. Na twee uitverkochte shows in de Ancienne Belgique eind vorig jaar, bevestigde het duo deze zomer door zich op Rock Werchter te ontpoppen tot een van de hoogtepunten van het festival. ‘Hoe groter, hoe beter’, moeten Andy Ferguson en Matt McBriar dus gedacht hebben, want ze kondigden prompt een show in de Lotto Arena aan. Dat de Noord-Ieren later dit jaar niet alleen met Isles onder de arm zullen staan, wordt nu duidelijk door de release van deze dubbelsingle “Water” / “Waterfall”. Die laatste vormt weliswaar een instrumentale mix van dat eerste nummer, hetzij in een oudere versie.

Dat Bicep deze single maakte met het oog op liveshows, wordt al snel duidelijk. “Water” zou namelijk perfect kunnen opgaan in de set die de heren tegenwoordig spelen, dus verwacht je aan een lekker dansbare single. Samen met Clara La San, met wie het duo eerder ook al “Saku” maakte, pakken de Noord-Ieren de draad weer op waar ze die laatst hadden achtergelaten. Het is de zangeres die voornamelijk in de schijnwerpers treedt, maar voor je het goed en wel beseft, hebben de donkere beats en synths je al richting dansvloer getrokken. “Water” ontpopt zich dus geleidelijk aan tot een redelijk klassiek Bicep-nummer, maar dat betekent gelukkig niet dat we er minder van kunnen genieten.

Bicep staat op vrijdag 28 oktober in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BICEP & Benjamin Damage - "CHROMA 002 L.A.V.A."

Er is de laatste maanden weinig te doen aan de opmars van BICEP. De Noord-Ieren mogen steeds grotere podia betreden, terwijl hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep - "CHROMA 001 HELIUM"

De hype rond Bicep laaide de afgelopen jaren al vrij hoog op, maar het ziet er niet naar uit dat die in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.