Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “Saku” (feat. Clara La San)

Voor de hele coronatoestand was Bicep een van de hipste acts van het moment. Na optredens op Dour en in Kompass zouden Matt McBriar en Andy Ferguson in 2020 met shows op zowel Rock Werchter als in AB hun sterrenstatus bevestigen. Daar stak 2020 een stokje voor, maar dat laat het duo niet aan hun hart komen. Op regelmatige basis verwennen ze hun fans met singles en op 22 januari verschijnt het album Isles. Dat zal de opvolger zijn van het zelfbenoemde debuut uit 2017, nadat het duo jarenlang met ep’s naam maakte in de underground dancewereld. Voor “Saku” halen de twee de stem van Clara La San er bij, een pop zangeres met een handvol singles op Soundcloud.

Bicep opent “Saku” met een zeer abstracte beat, maar na enkele seconden wordt dat geheel aan elkaar gelijmd met een zweverige achtergrondstem. Al snel waan je je terug helemaal in de dromerige danswereld van Bicep. Toch lijken ze het deze keer een beetje anders aan te pakken. Waar je normaal verdrinkt tussen de vele synths, houden ze het nu relatief sober. Voor een groot deel bestaat het nummer enkel uit de poppy vocals van Clara La San en de beat. Naar het einde toe bouwt het nummer nog op naar een kleine climax, om de dansende fans niet in de steek te laten. Bicep weet op “Saku” uitstekend stevige beats te combineren met een emotioneel, meer ingetogen kantje.

Bicep: Facebook / Instagram / Twitter

Clara La San: Instagram / Twitter

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BICEP & Benjamin Damage - "CHROMA 002 L.A.V.A."

Er is de laatste maanden weinig te doen aan de opmars van BICEP. De Noord-Ieren mogen steeds grotere podia betreden, terwijl hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep - "CHROMA 001 HELIUM"

De hype rond Bicep laaide de afgelopen jaren al vrij hoog op, maar het ziet er niet naar uit dat die in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.