Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “Saku” (feat. Clara La San)

Voor de hele coronatoestand was Bicep een van de hipste acts van het moment. Na optredens op Dour en in Kompass zouden Matt McBriar en Andy Ferguson in 2020 met shows op zowel Rock Werchter als in AB hun sterrenstatus bevestigen. Daar stak 2020 een stokje voor, maar dat laat het duo niet aan hun hart komen. Op regelmatige basis verwennen ze hun fans met singles en op 22 januari verschijnt het album Isles. Dat zal de opvolger zijn van het zelfbenoemde debuut uit 2017, nadat het duo jarenlang met ep’s naam maakte in de underground dancewereld. Voor “Saku” halen de twee de stem van Clara La San er bij, een pop zangeres met een handvol singles op Soundcloud.

Bicep opent “Saku” met een zeer abstracte beat, maar na enkele seconden wordt dat geheel aan elkaar gelijmd met een zweverige achtergrondstem. Al snel waan je je terug helemaal in de dromerige danswereld van Bicep. Toch lijken ze het deze keer een beetje anders aan te pakken. Waar je normaal verdrinkt tussen de vele synths, houden ze het nu relatief sober. Voor een groot deel bestaat het nummer enkel uit de poppy vocals van Clara La San en de beat. Naar het einde toe bouwt het nummer nog op naar een kleine climax, om de dansende fans niet in de steek te laten. Bicep weet op “Saku” uitstekend stevige beats te combineren met een emotioneel, meer ingetogen kantje.

Bicep: Facebook / Instagram / Twitter

Clara La San: Instagram / Twitter

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Bicep Live @ Lotto Arena: Zinderende extase

Zoals de programmering van KluB C op Rock Werchter elk jaar weer aantoont, duiken er steeds meer alternatieve en vernieuwende dance-acts op,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep - "Water" (feat. Clara La San)

De heren van Bicep zagen hun populariteit de afgelopen maanden exponentieel toenemen, en dat is niet meer dan terecht. Na twee uitverkochte…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.