Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single puntjudith – “Lawines”

© Nosh Neneh

De talentvolle indie- en elektropopartiesten uit het Nederlandse zijn ondertussen niet meer op twee handen te tellen, al staat puntjudith ongetwijfeld wel bovenaan dat lijstje. Het muzikale project rond Judith Rijsenbrij gaat al een tijdje mee en lijkt op die manier ook een steentje te hebben bijgedragen aan de wederopstanding van de Nederlandstalige muziek. Zo bracht ze vorig jaar met Snelweg nog een zeer degelijke debuutep uit, die nu een opvolger krijgt. Die zal de titel Lawines dragen, gemaakt rond de gelijknamige kortfilm van Vincent Tilanus. Eerdere voorsmaakjes “Paradijs” en “Parels” voorspelden alvast veel goeds, dus was er een zekere lat voor titeltrack “Lawines”.

Gelukkig bewees puntjudith al meerdere malen haar talent en zo is ook deze nieuwste creatie gewoonweg een sterke single. Met om en bij de drie minuten op de klok weet de Nederlandse je helemaal mee te slepen in haar donkere wereld. Toch is het een ietwat emotioneel klinkende piano die het nummer op gang trapt, waarna het geheel zich stapje voor stapje ontplooit onder de goedkeurende stem van Judith. Geleidelijk aan komen de beats en zelfs blazers erbij die “Lawines” een grootse uitstraling geven. Als we even later een goudgeel trompetintermezzo krijgen, klopt het plaatje perfect met de singlecover. Het zou ons dus niet verbazen mocht puntjudith haar muziek maken met een synesthetische blik, want dit project lijkt tot in de details te kloppen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single puntjudith - "Paradijs"

puntjudith is bezig aan haar opmars en zo kunnen we haar binnenkort misschien op hetzelfde rijtje als MEAU, S10 of MEROL zetten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single puntjudith - "Parels"

De debuut-ep van de Nederlandse Judith Rijsenbrij, oftwel puntjudith, dateert al weer van meer een jaar geleden, al moeten we toevoegen dat…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview monokimono: 'Ik koos voor het Nederlands omdat dat de taal is waarin ik ben grootgebracht.'

Nederlandstalige muziek is meer dan ooit vertegenwoordigd op de radio en lijkt na de invasie van Engelse muziek weer helemaal terug aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.