FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Rubenshuis ontvangen Tristan, eugene en puntjudith

De festivalzomer is eindelijk van start gegaan en belooft ook dit jaar weer garant te staan voor mooie muzikale momenten. Met Dansende Beren willen we daar onze bijdrage aan leveren en daarom organiseren we meerdere concertavonden waar je de spannendste nieuwe acts kan ontdekken. Dat we een goede speurneus hebben voor talent, blijkt uit de lange lijst van acts die we al programmeerden en die later de grote podia veroverden. Van Portland en Mooneye over Chibi Ichigo of Yung Mavu tot Meltheads en Peuk: in het verleden pronkten ze allemaal op een van onze affiches, waarna ze uitgroeiden tot grote publiektrekkers.

Nadat we op donderdag 22 juni Ratmophere, Eosine en Big Adviser ontvangen in Bar Bricolage in Gent, trekken we op woensdag 12 juli voor het eerst naar het prachtige Rubenshuis in Antwerpen. Op deze unieke locatie programmeren we vanzelfsprekend mooie acts. De popfee Tristan mag haar debuutalbum Wellif komen voorstellen, de Brusselse eugene komt zijn set voor Dour al eens oefenen en de Nederlandse puntjudith brengt haar innemende elektropop mee.

Tickets voor deze drie shows in een unieke locatie kosten 14 euro en zijn nu in verkoop! Zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en mis geen enkel nieuws over deze muzikale avond.

Tristan

Eigenlijk heeft Tristan geen introductie meer nodig. Het project van Isolde Van den Bulcke heeft al enkele jaren een vaste plek op alle podia van het land en speelde onder andere al meermaals in het voorprogramma van Tamino en TaxiWars. Eind vorig jaar bracht ze na een lange zoektocht haar zinderende debuutplaat Wellif uit, die ze nu in het adembenemende Rubenshuis met plezier komt voorstellen. Wanneer kunst en muziek samenkomen, is Tristan nooit ver weg.

eugene

De opkomende Brusselaar eugene is de eigenaar van een van de spannendste muzikale projecten uit onze hoofdstad en maakt als onderdeel van het XXL-collectief al een tijdje furore. Na succesvolle shows in de Botanique of op de tweede editie van CORE Festival, zal hij deze zomer met zijn Franse hyperpop voor het eerst op Dour spelen. Twee dagen voor die grote show, komt hij in Antwerpen al eens oefenen en brengt hij zowel nieuwe als oude nummers mee.

puntjudith

puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatievelingen om een visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indiepoptracks. Haar tweede ep Lawines kwam uit via PIAS Records en werd gelijktijdig uitgebracht met een multidisciplinaire film die in première ging op het Nederlands Filmfestival.

Wil je zelf op ons podium staan? Schrijf je dan in via onze VI.BE kans en wie weet sta jij wel op een van onze volgende concertavonden.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Zaz, Hooverphonic, Isolde Lasoen, Anthe & Tristan @ Gent Jazz: Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Na een tweede dag met Ludovico Einaudi als headliner werd er weer een muzikale bocht gemaakt door Gent Jazz. De instrumentale muziek…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single eugene - "Quitter la Ville" (feat. neophron)

De Brusselse muziekscène is in volle ontwikkeling en bloei, waar meer dan ooit ruimte is voor experiment. De Brusselaar eugene ontdekten we…
LiveRecensies

Zed Yun Pavarotti @ Les Nuits Botanique (Orangerie): Waar een wil is, is een Zed

Weinig artiesten uit Frankrijk die in een paar jaar zo’n interessante ontwikkeling hebben doorgemaakt als Zed Yun Pavarotti. De artiest uit Saint-Etienne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.