Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes – “2022”

© Luke Dickey

Slechts één single hebben ze uitgebracht, maar L.S. Dunes maakte onlangs op het Riot Fest in Chicago tijdens hun livedebuut al wel veel furore. De supergroep rondom My Chemical Romance-gitarist Frank Iero speelde er zes nummers, waaronder de uitstekende furieuze debuutsingle “Permanent Rebellion”. Hun nieuwste single, “2022”, had dan weer de eer om de set af te sluiten. Echter blijkt dat nummer niet heel nieuw te zijn. Anthony Green, juist, die van Circa Survive, had dit nummer eerder opgenomen voor zijn laatste album Boom Done, dat eerder dit jaar verscheen. Of hij het zelf niet goed genoeg vond of juist beter vond passen bij L.S. Dunes, weten we niet, maar feit is wel dat de bende van vijf ermee aan de slag mocht gaan. Van de duistere, semi-akoestische versie is uiteindelijk vrij weinig overgebleven.

Daar waar “Permanent Rebellion” een raket was die naar alle kanten onnavolgbaar in het rondvloog belicht deze nieuwe single meer kant waar plaats en ruimte voor dramatiek is. Dat is ook wel het enige dat overblijft van de originele versie van “2022”, want de instrumentatie is veel en veel voller. Green krijgt een paar seconden om het lied in zijn eentje te openen, maar daarna valt de rest bombastisch in. De origine van de leden is nu ook weer hoorbaar: een liefhebber zal snel flarden van My Chemical Romance, Thursday of Circa Survive herkennen, en wij bespeuren zelfs een vleugje van The Used. Halfweg mag ieder instrument een beetje freewheelen en neemt het tempo een serieuze duik naar beneden totdat het bijna stilvalt. Het is slecht een voorbode om stilletjes uit het dal te klauteren en de boel nog één keer volledig te laten ontploffen in “2022”, en wat ons betreft schiet L.S. Dunes voor een tweede keer recht in de roos.

Het debuutalbum Past Lives van de band verschijnt op 11 november via Fantasy Records.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle L.S. Dunes - "Permanent Rebellion"

Superbands, er zijn er al talloze de revue gepasseerd. De ene al met meer succes dan de andere. Maar ze durven al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Ocean Flaws - "20:22"

Voor wie met hun EP Dancing to the fear nog niet genoeg had (of nog nooit van de band hoorde, geloof ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.