Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle L.S. Dunes – “Permanent Rebellion”

© Luke Dickey

Superbands, er zijn er al talloze de revue gepasseerd. De ene al met meer succes dan de andere. Maar ze durven al eens te ontgoochelen. Komt het omdat de verwachtingen te hoog liggen? Is één plus één dan toch geen drie maar gewoon twee? Met L.S. Dunes zijn er weer enkele toppers uit het punk- en hardcorecircuit die hun kans wagen. De band ontstond met bassist Tim Payne en drummer Tucker Rule uit de ritmesectie van Thursday. Laatstgenoemde heeft ook een verleden bij Yellowcard. Payne en Rule kwamen met het idee voor een nieuwe band op de proppen tijdens de repetities voor hun livestream tijdens de lockdown. Gitaristen Frank Iero van My Chemical Romance en Travis Stever, gekend van Coheed And Cambria, werden aan boord gehesen. Enkel een zanger ontbrak nog en na een zoektocht kwamen ze uit bij Anthony Green, de zanger van Circa Survive en allerminst een onbekende in het wereldje.

Het vijftal wil muziek maken waar je elementen van hun huidige bands in kan terugvinden zonder te klinken zoals één specifieke band. Aangezien alle leden hun roots in de punk en hardcore liggen krijgen we een stevige punkrocksong te horen, eentje die hoop voor alle verloren zielen wil uitdragen. Payne en Rule openen met een vettige baslijn gevolgd door een opbouwende roffel. Frank Iero vervoegt het duo met een hoge snedige gitaarlijn die zich doorheen heel de song manoeuvreert als een serpent. Maar hoe we Anthony Green horen op deze “Permanent Rebellion”, zo hebben we hem al jaren niet meer gehoord. Hij schreeuwt de longen uit zijn lijf alsof zijn leven ervan afhangt. Als debuutsingle kan dit alvast tellen. Het nummer valt nooit stil en heeft een enorm hoge herkenbaarheid.

Als we L.S. Dunes dan toch onder de categorie supergroepen rekenen is de balans na het eerste nummer zeker positief. Hun debuutalbum Past Lives verschijnt op 11 november via Fantasy Records en werd geproducet door Will Yip. We zijn benieuwd of de andere tien nummers van hetzelfde niveau zijn want deze hakt er wel stevig in.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes - "2022"

Slechts één single hebben ze uitgebracht, maar L.S. Dunes maakte onlangs op het Riot Fest in Chicago tijdens hun livedebuut al wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Chemical Romance - "The Foundations of Decay"

Elk emohartje begint spontaan te floreren bij het lezen van de woorden ‘nieuwe single’ en ‘My Chemical Romance’ in één zin. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coheed And Cambria - “Shoulder”

Hun eenmalige samenwerking met Rick Springfield van vorig jaar even buiten beschouwing gelaten is het alweer drie jaar geleden dat Coheed And…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.