Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx – “Blowtorch”

Vorig jaar wist The Bronx uit Los Angeles ons nog te verblijden met hun zesde langspeler, zeer origineel genaamd Bronx VI. Hun vijf vorige albums kregen steeds een Romeins cijfer als naam zodat de focus meer op de muziek ligt. De elf nummers die we daar te horen kregen, rockten elk om te hardst en brachten weinig nieuws naar boven. Dat ze nu “Blowtorch” uitbrengen moet de fans niet doen hopen op een nieuwe album aangezien dit een op zich staande single is, eentje die geen plaatsje kon bemachtigen op Bronx VI.

“Blowtorch” klinkt nochtans als een song die je kan verwachten van The Bronx. De gitaren blazen serieus door de boxen en het tempo schuurt vanaf de eerste noot tegen het plafond en gaat geen fractie van een seconde naar beneden gedurende de hele song. Gitarist Joby Ford gooit er nog een stevige solo bovenop en ook al klinkt het alsof je het al eens gehoord hebt van hen, deze song rockt lekker weg. Zanger Matt Caughthran omschrijft het als een ode aan de weg, hoe je alles uit je leven kan halen, van show naar show.

Wanneer we echt nieuw werk van The Bronx mogen verwachten, is nu nog niet duidelijk, maar als ze af en toe een nummer als “Blowtorch” uitbrengen, kunnen wij ons daar nog wel even aan verwarmen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bad Optix - "Raid"

Met de supergroepen die als paddenstoelen uit de grond schieten de laatste tijd kan je ondertussen al een serieuze collectie zwammen aanleggen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Curb Feelers"

The Bronx is paradoxaal genoeg van LA, maar maakt desalniettemin geweldige hardcorepunk met een overvloed aan energie. De heren zijn inmiddels allemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Watering The Well"

The Bronx staat gekend om zijn stevige hardcore/punkrock en de brok energie die het live zeker kan brengen. Muzikaal is het intensief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.