Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bad Optix – “Raid”

© Lisa Johnson

Met de supergroepen die als paddenstoelen uit de grond schieten de laatste tijd kan je ondertussen al een serieuze collectie zwammen aanleggen. Bad Optix lijkt toch net dat ietsje meer de aandacht te krijgen dan al die andere projecten. 33 jaar na het einde van de legendarische ska band Operation Ivy, werken Jesse Michaels en Tim Armstrong voor het eerst terug samen. Alsof beiden heren nog niet voor genoeg credibiliteit zorgen, maken Joey Castillo van Circle Jerks en The Bronx, en bassist Spencer Pollard van Trash Talk de band compleet.

Met Bad Optix lijken Michaels en Armstrong hun creatieve verbondenheid nieuw leven te hebben ingeblazen. Het is duidelijk dat ze nog steeds dezelfde liefde en energie hebben voor de muziek die ze al decennia maken. Het is dan ook geen verrassing dat de chemie tussen de leden duidelijk voelbaar is in “Raid”. De rauwe, snelle punkriffs die Operation Ivy kenmerkten is niet direct terug te vinden op het nummer, maar de energie is wel 100% intact gebleven. We worden direct terug gekatapulteerd naar de hoogdagen van Gilman Street, waar Operation Ivy en Green Day de absolute topbands uit de scene waren. De ritmesectie rammelt en produceert ska- en reggaeklanken die ons mee nemen naar warme oorden. De blazers geven het geheel dat extraatje dat de song nodig heeft, terwijl Michaels en Armstrong elk in hun eigen stijl de vocalen afwisselend voor hun rekening nemen. De krachtige zanglijnen van Michaels, die het anti-autoritaire thema perfect weet te verwoorden, maken het geheel af.

Met “Raid” heeft Bad Optix alvast een fantastische debuutsingle op de wereld losgelaten die de harten van de punk- en ska-liefhebbers sneller zal doen slaan. Het enige jammere aan de aankondiging van deze single is dat er geen belofte werd gemaakt om nog meer muziek uit te brengen aangezien het nummer onderdeel is van Hellcat Singles Club: een verzameling van nieuwe releases van verschillende bands samengesteld door Tim Armstrong en het Hellcat-team.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.