Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Björk – “Ancestress” (feat. Sindri Eldon)

Björk heeft een nieuw album af en draait daarmee niet rond de pot. Sinds ze de release van Fossera aankondigde, kregen we – deze nieuwe “Ancestress” inbegrepen – al drie voorsmaakjes te horen op korte tijd. Waar ze met “Atopos” haar eigenzinnigheid bewees, klonk het daaropvolgende “Ovule” zelfs nog een tikkeltje bevreemdender. De IJslandse rekende nooit op de grote commerciële successen, maar doet gewoon haar eigen ding. Dat ze voor deze nieuwe “Ancestress” dan ook ruim de kaap van de zeven minuten overschrijdt, maakt dat des te duidelijker.

Het mooie aan de nieuwste creatie van Björk, is dat het nummer een soort ode is aan haar overleden moeder. Dat de zangeres daarvoor ook haar zoon Sindri Eldon optrommelde, maakt de familiale band nog wat hechter. Hoe dan ook is ook deze “Ancestress” dus geen al te toegankelijke track, want met een nogal onregelmatige bas, luidende klokken en een pak strijkers voelt het geheel bij momenten nogal chaotisch aan. Dat ook Björk zelf nogal onbezonnen te werk lijkt te gaan, is op haar geheel eigen manier de kers op de taart. Het zorgt er namelijk voor dat het plaatje perfect klopt, waardoor “Ancestress”, hoe gek het ook klinkt, een prachtige ontdekkingstocht is. De tijd vliegt zelfs voorbij, en dat gebeurt enkel als je het naar je zin hebt.

Fossera is te beluisteren vanaf 30 september.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Björk - "Ovule"

Het is amper een week geleden dat Björk voor het eerst in vijf jaar nieuwe muziek uitbracht. Toch verschijnt er nu alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Björk - "Atopos"

Als mensen het over muzikale legendes hebben, vallen er al snel namen als David Bowie, Paul McCartney of Mick Jagger. Eventjes zouden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL - "Come For Me"

De Britse SHYGIRL behoort volgens velen tot het gesloten kringetje aan artiesten die de popwereld op zijn kop zet en dat deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.