Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single aki – “Eri”

© Monday Agbonzee Jr.

De jazz van aki is niet het soort dat zich laat kenmerken door bombast. Het project rond drummer Anke Verslype laat zich namelijk vooral horen door verbeelding en verfijning. Zo bracht de groep in 2020 de ep Niobe uit en leerden veel mensen hun ademende muziek kennen op de optredens die de groep al gegeven heeft. Onlangs is het kwartet een kwintet geworden met de toevoeging van Joachim Badenhorst op klarinet. De groep heeft nu zijn eerste langspeelplaat nader afgewerkt, die op 21 oktober zal verschijnen via WERF. Hieruit brengt aki nu een tweede single: “Eri”.

Op “Eri” horen we opnieuw het ademende en fantasierijke geluid van de groep. De wolk van klanken (drums, bas, gitaar) klinkt warm en teder en zwelt op een organische manier aan. Hieruit treedt verrassend genoeg een zangstem naar voren die troebel en mysterieus klinkt. Ook de klarinet is een prachtige toevoeging die de spanning omzet naar een nieuw melodisch stuk. Het leidt tot een climax die intens maar beheerst is en sierlijk afgerond wordt met dromerig harpspel. Het is fijn om te horen hoe deze groep trouw is aan zijn eigen unieke geluid, maar er ook verder op durft bouwen.

aki kan je dit najaar live aan het werk zien op tal van locaties. Informatie en tickets staan op de site van Jazzlab.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

aki, Dorian Dumont, N∆BOU & Shoko Igarashi @ AMOK: Op muzikale ontdekkingstocht in Brugge

De zomer zit er definitief op en de druilerige herfst is opnieuw in de Brugse straten geslopen. Geen slecht nieuws, want sinds…
Features

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…
AlbumsRecensies

Aki – Niobe (★★★½): Altijd zondag in het hoofd

Soms kom je muziek tegen die je niet hoort, maar voelt. Voor een keer bedoelen we dan niet een crunchy riff die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.