Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner – “Nobody Knows (Ladas Road)”

 

© CPU – Fleur De Backer

Sinds twee maanden begint Loyle Carner weer meer op de voorgrond te treden. Na enkele optredens op onder andere Down The Rabbit Hole en Dour, kregen we met “Hate” een eerste nieuw solonummer in twee jaar. In augustus breide de Brit daar een vervolg aan door de samenwerking aan te gaan met Madlib en John Agard op “Georgetown”. Niet veel later volgde logischerwijs de albumaankondiging. Hugo verschijnt op 21 oktober en zal tien nummers tellen.

Na “Hate” en “Georgetown”, krijgen we met “Nobody Knows (Ladas Road)” al een derde nummer te horen van Carners aankomende album. In de intro valt meteen de sample van een gospelkoor op, waardoor het ons wat doet denken aan “The Isle Of Arran” vanop zijn debuutalbum, Yesterday’s Gone. De sample wordt afgewisseld met een duister pianoriedeltje, dat een perfecte achtergrond vormt voor Loyle Carners diepe, kwetsbare teksten. Zo heeft de Brit het over zijn gemengde afkomst en vaderschap met verses als ‘You can’t hate the roots of the tree / How can I hate my father, without hating me?’. “Nobody Knows (Ladas Road)” zorgt ervoor dat we in spanning aftellen naar het einde van oktober.

Hugo verschijnt op 21 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner - "Georgetown" (feat. John Agard)

Loyle Carner is zo’n artiest die niet extreem bekend is, maar binnen zijn genre wel op een gigantische aanhang kan rekenen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner - "Hate"

Het is alweer van eind 2020 geleden dat we met “Yesterday” nog eens nieuw solowerk van Loyle Carner te horen kregen. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.