Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loyle Carner – “Georgetown” (feat. John Agard)

© CPU – Fleur De Backer

Loyle Carner is zo’n artiest die niet extreem bekend is, maar binnen zijn genre wel op een gigantische aanhang kan rekenen. De jonge Brit wist met Not Waving,But Drowning een nog groter publiek aan te spreken, maar in plaats van het ijzer te smeden toen het heet was, sloeg de pandemie toe. Carner deed daarom niet mee aan tournees uitstellen, maar focuste zich vooral op het maken van nieuwe muziek. Zo werkte hij klaarblijkelijk aan een nieuw project, waarrond er weliswaar nog geen details bekend zijn, en hopen we dat deze “Georgetown” een mooi plekje op die hypothetische langspeler krijgt.

Een belangrijke reden waarom we hopen dat er een nieuwe plaat in het verschiet ligt, is de productie. Die ligt voor deze creatie namelijk in handen van de legendarische Madlib en dan kan het al moeilijk fout lopen. In de kleine drie minuten die “Georgetown” in beslag neemt, weet Loyle Carner je daarbovenop ook zelf mee te nemen in zijn verhaal. Terwijl het gedicht Half-Caste van John Agard nog even nazindert, neemt de zwoele baslijn je mee richting zijn ziel. Het draait Carner in dit nummer vooral om zelfacceptatie, om het feit dat hij zichzelf ziet als één persoon en niet als twee halve mensen (refererend naar zijn gemengde afkomst). Een diep en oprecht nummer dus, dat ook nog eens een goeie vibe uitstraalt. “Georgetown” is met andere woorden weer sterk werk van Loyle Carner.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.