Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan – “Human Allergy”

© CPU – Jan Van Hecke

Over anderhalve maand verschijnt het debuutalbum van Tristan, oftewel Isolde Van den Bulcke. Wie de Gentse al enige tijd volgt zal al hebben opgemerkt dat haar muziek sinds haar debuut-ep toch wat veranderd is. Ondertussen bevatten de meeste van haar nummers een zekere grootheid en vrij unieke uitstraling. Recentelijk werden singles als “Wildmouth” en “Hellballad” al uitgebracht als voorsmaakje en ze doen ons toch al uitkijken naar de release van Wellif. Recentelijk stelde Tristan al een hoop liedjes van die plaat live voor in Gent en “Human Allergy” werd daar al aangekondigd als haar volgende single.

De nieuwe single is er eentje die opvalt doordat Tristan hier voor bepaalde stukjes met een stemvervormer te werk gaat. Tijdens de refreinen krijg je naast haar gewone, eerder hoge stem ook een lagere stem. Het is een tof effectje en samen met de zwoelere saxofoonoutro op het einde zijn dit de dingen die het lied echt speciaal maken. De rest van het nummer is ook aangenaam, maar iets minder speciaal. “Human Allergy” heeft iets weg van een ballade, maar bevat net te veel beats daarvoor. We lopen er niet helemaal voor warm en bedenken ons ook dat het lied live net iets overtuigender was. Misschien wordt het tijd om een ticketje voor Tristans show in de AB te kopen.

Wellif verschijnt op 21 oktober en op 25 oktober speelt Tristan in de AB.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tristan - Wellif (★★★★): Sensueel, intens en stijlvol

Een album uitbrengen in tijden waarin alles razendsnel gaat en streamingsdiensten vooral gericht zijn op singles, is geen evidentie. Toch blijft het…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Tristan: 'Ik heb een andere relatie tot donkere, uitdagende gevoelens'

In een wereld van pruiken en verzonnen woorden ontpopt Isolde Van den Bulcke zich tot Tristan; een zelfverzekerde versie van zichzelf die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan - "Wildmouth"

Het heeft enkele jaren geduurd, maar het debuutalbum van Tristan, die eigenlijk Isolde heet, is in aantocht. Na enkele ep’s wordt het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.