Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan – “Wildmouth”

© CPU – Jan Van Hecke

Het heeft enkele jaren geduurd, maar het debuutalbum van Tristan, die eigenlijk Isolde heet, is in aantocht. Na enkele ep’s wordt het dus tijd voor een lp en daarvan kregen we al twee singles te horen. De eerste single van Wellif lag mooi in het verlengde van bijvoorbeeld “Weslanda” en “Lesthic” en zo stond “Hellballad” ook als een huis. Iets minder stevig was opvolger “Isuk” en daarvoor liepen we dan weer wat minder warm. Maar een nieuwe single is een nieuwe kans om ons hart sneller te doen kloppen en mogelijks gebeurt dat wel met “Wildmouth”.

Het eerste dat al opvalt aan de nieuwe single van Tristan, is dat de titel wel degelijk een woord is. Tot op heden plakte de artieste graag onbestaande woorden op haar nummers, maar “Wildmouth” is dus een uitzondering. Nog iets opvallend is dat de tekst van het lied ons meteen bekend in de oren klinkt en dat doordat ze het lied al live speelde in de Vooruit in 2020. Die avond bracht ze tien nieuwe nummers en “Wildmouth” is er eentje die ze klaarblijkelijk na dat optreden veilig in een kluisje had verborgen. Tot nu!

Het lied laat zich alweer kenmerken door niet zo hedendaagse muzikale geluiden, waardoor je als luisteraar al gauw in verdwaalt in het donkere bos. Gelukkig is Tristan er om ons door het onbekende te begeleiden en zo hebben we toch een beetje een houvast tijdens dit lied over angst en heksenverbrandingen. ‘What we fear we found’ klinkt het tijdens het refrein en die aanstekelijke zin wordt regelmatig herhaald, waardoor ze makkelijk blijft hangen (en ons na twee jaar doet terugdenken aan die avond in de Vooruit). Op “Wildmouth” heeft Tristan duidelijk haar magie teruggevonden.

Wellif verschijnt op 21 oktober en op 25 oktober speelt Tristan in de AB.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

940 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan - "Human Allergy"

Over anderhalve maand verschijnt het debuutalbum van Tristan, oftewel Isolde Van den Bulcke. Wie de Gentse al enige tijd volgt zal al…
LiveRecensies

TaxiWars @ Het Depot: Zalmen van de jazz

Dat Tom Barman (dEUS, Magnus) tot de meest muzikale mensen van het land behoort is geen geheim, maar wie dat nog niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan - "Isuk"

In de zomer van 2020 zagen we de Gentse Tristan niet minder dan tien gloednieuwe nummers spelen in de Vooruit, maar dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.