Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Smiling All The Way Back Home”

© CPU – Bert Savels

Zo’n tien jaar geleden was het eigenlijk onmogelijk om te ontsnappen aan Tom Odell’s “Another Love”. Het nummer was werkelijk waar overal: het functioneerde als achtergrondmuziek in dramatische montages in bekende tv-series, werd grijsgedraaid door elke radiozender in de Benelux en was daarnaast ook een populaire keuze bij deelnemers aan talentenshows op tv voor hun auditie. Het succes van die monsterhit heeft de Britse singer-songwriter in het decennium dat volgde niet echt meer weten te recreëren, maar Odell is zijn magie absoluut niet verloren. Oké, toegegeven, zijn vorige album, Monsters, was een beetje een tegenvaller net als zijn laatste single “Flying :))”, maar met “Best Day of My Life” liet de Engelsman zien dat hij het zeker nog wel kan. Die poging doet hij met “Smiling All The Way Back Home” nog eens.

Voor zijn aanstaande vijfde langspeler, Best Day of My Life, heeft Odell zichzelf uitgedaagd om niets meer dan zijn stem en de piano te gebruiken. Dat is dan ook precies wat wij horen op “Smiling All The Way Back Home”: zijn toetsenwerk en dat typerende, betoverende stemgeluid. Eigenlijk is dat ook het enige dat Tom Odell echt nodig heeft om te kunnen raken. Zijn nieuwste nummer is een ode aan een nieuwe liefde waar hij het liefst al zijn tijd mee wil doorbrengen en waar zijn neerslachtige gemoedstoestand aanzienlijk van wordt verbeterd. Bij de verkeerde zanger zou dit een beetje cringe of onoprecht kunnen overkomen, maar Odell weet zichzelf op zo’n mooie, kwetsbare manier bloot te stellen in zijn muziek dat het geen van die dingen is. Met “Smiling All The Way Back Home” laat Tom Odell zien dat hij geen tierelantijntjes nodig heeft om te boeien. Geef de man gewoon zijn piano en laat hem zingen, want dat werkt ook verdomd goed.

Op 19 september staat Tom Odell in de Ancienne Belgique. Een maand later, op 28 oktober, verschijnt zijn nieuwste album, Best Day of My Life.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.