Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Flying :))”

© CPU – Bert Savels

Tom Odell werkt aan een vijfde plaat. Daarvan brengt hij vandaag zijn derde single “Flying :))” uit.  De meesten kennen de Brit van hits zoals “Another Love” en “Can’t Pretend“, maar wie hoog vliegt, kan laag vallen. 

Eerder publiceerde de artiest  “Sad Anymore” en “Best Day Of My Life“. Laat je niet misleiden door de titels, want de 31-jarige muzikant heeft sinds zijn vorig album monsters nog steeds niet afgerekend met zijn demonen. De persona die hij toen creëerde met het nummer “numb”, krijgt nu vrij spel. Odell rukt zich los van zijn oude reputatie door te zingen: ‘I don’t wanna write another love song. I don’t wanna even fucking try.’ Wij verwachtten er veel van, een heruitgevonden Tom Odell, maar helaas experimenteert hij niet met veel nieuws. Daarboven zingt hij enkel begeleid door zijn piano zorgwekkend: ‘Not scared of dying. It’s sad how sad this life can be.’ 

“Flying :))” ligt in lijn met die eerdere singles en die klinken jammer genoeg ongeïnspireerd en artificieel. De magie van zijn stem onderdrukt hij nu met een autotune en ook zijn pianospel sleept ons niet meer mee, zoals het dat vroeger kon. De ambigue smiley in de titel draagt bij aan het nonchalante van de track, maar door zijn tekst maken we ons zorgen over Odells mentaal welzijn. Met “Sad Anymore” en “Best Day Of My Life” leek de artiest zichzelf te overtuigen om zich beter te voelen, nu geeft hij zich over. Het nummer eindigt abrupt.

Tom ziet zwarte sneeuw vliegen en dat voelen we muzikaal in zijn tracks. Odells verwachte album dreigt geen hoogvlieger te worden, voorlopig is het dus afwachten geblazen. Wij hopen op een gelukkiger man met meer inspiratie. Op 19 september is hij te horen in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.