Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Somebody’s Child – “Broken Record”

Voor veel van ons is de coronacrisis een ontzettend moeilijke tijd geweest die we het liefst achter ons laten, terwijl anderen er met wat positievere gevoelens op terugblikken. Kijk bijvoorbeeld maar naar Somebody’s Child: de muzikale doorbraak van de Ier vond twee jaar geleden, op het hoogtepunt van de pandemie, plaats met de indrukwekkende ep 20-something. Uit het niets stond Cian Godfrey, zoals de singer-songwriter normaliter door het leven gaat, ineens op de radar van muziekliefhebbers wereldwijd, en werd zijn fijne indiepoprocksound vergeleken met het repertoire van niemand minder dan Sam Fender. Als je denkt dat Somebody’s Child vanaf toen stil heeft gezeten, zit je fout. Vorig jaar bracht hij twee ep’s uit en vandaag verwent hij ons nog eens met een nieuwe single, “Broken Record”.

De vergelijkingen met Sam Fender zijn niet geheel onterecht. “Broken Record” doet ons namelijk heel erg denken aan de songs op Fenders uitstekende debuut Hypersonic Missiles. Het grote verschil zit hem er vooral in dat Somebody’s Child wat meer een poppy sausje over het geheel giet, wat er toch voor zorgt dat “Broken Record” niet zomaar even afgedaan kan worden als een rip-off van een veel grotere artiest. Tegen een soundtrack van stevige gitaren zingt de Ier over de angst die ouder worden en volwassenwording met zich meebrengen, en het verlangen om zijn jeugdige onschuld terug te krijgen. Het is een herkenbaar sentiment voor anderen die zich middenin hun twintigerjaren bevinden, en maakt dat “Broken Record” daarom een ideaal lijflied is voor iedereen die zich in dat schuitje bevindt.

Op donderdag 9 maart speelt Somebody’s Child in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

151 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Somebody's Child - "Sell Out"

Er staan mooie dingen te gebeuren voor Somebody’s Child. Het project van de Ier Cian Godfrey is al een tijdje opkomende en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Somebody's Child - "We Could Start a War"

Op 7 augustus verschijnt de eerste ep 20-Something van Somebody’s Child, de start van een nieuw tijdperk voor de band. Lange tijd was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Somebody's Child - "Jungle"

Ierland is een nieuw muzikaal toptalent rijker en ook wij maken nu kennis met het talent van Somebody’s Child. De Ier heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.