Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Somebody’s Child – “Oh Emily”

© CPU – Peter Verstraeten

Een jaar na zijn debuutplaat komt Somebody’s Child weer met iets nieuws. De Ier, die opgroeide in Parijs, speelde afgelopen zomer op onder meer Best Kept Secret en toch bleef hij bij velen nog ietwat onder de radar. Volledig onterecht als je het ons vraagt, want dat hij wel wat goede nummers in zijn arsenaal heeft bewees hij ons al een aantal keer. Komende maand trekt hij voor een aantal shows nog eens door Europa alvorens deze zomer weer een paar festivals af te schuimen. Zijn nieuwe single “Oh Emily” verdient alvast een plek op de setlist van die shows.

Een revolutionair of vernieuwend nummer is “Oh Emily” niet, maar Somebody’s Child speelt het wel goed uit op zijn nieuwe single. In zekere zin is “Oh Emily” een meeslepend nummer waar verschillende lagen aan gitaren voor een wervelend geheel zorgen. Het is toegankelijk, radiovriendelijk en heeft een aanstekelijke energie die tot op het einde aanwezig blijft. Op vlak van zang houdt Somebody’s Child het lange tijd heel rustig tot hij kort voor het einde toch heel even dat patroon doorbreekt. “Oh Emily” is gewoon een tof nummer geworden!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2053 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Somebody’s Child @ Trix (Bar): Rechtstreeks naar volwassenheid

Al van 2018 is Somebody’s Child bezig met hier en daar een singletje uit te brengen. Het project rond de Ier Cian…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Somebody's Child - "I Need Ya"

De aftelklok staat ingesteld, want binnen exact een maand ligt het debuutalbum van Somebody’s Child in de rekken. De Ier is desondanks…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Somebody's Child - "Sell Out"

Er staan mooie dingen te gebeuren voor Somebody’s Child. Het project van de Ier Cian Godfrey is al een tijdje opkomende en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.