Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single dj poolboi – “comfort”

De lofi-house producer Adam Ansley, ofwel dj poolboi, heeft in 2022 allesbehalve stilgezeten: niet alleen ging zijn eerste Europese tour dit jaar van start, maar hij bracht ook zijn derde studioalbum uit, genaamd stay just a little while longer. Volgens hem was dit zijn meest ambitieuze en gevarieerde album tot nog toe, wat zeker niet van de pot gerukt is gezien hij met verschillende genres heeft liggen experimenteren, waaronder afrohouse en zelfs trap. Met het nummer “comfort”, dat al een tijdje online beschikbaar was maar pas vandaag officieel als single werd gereleaset, keert dj poolboi echter glorieus terug naar zijn roots.

Het is al snel duidelijk dat we te maken hebben met materiaal dat voorafgaat aan stay just a little while longer, omdat “comfort” een pur sang lofi-housetune is. We worden eerst getrakteerd op een lekker dromerige intro, die quasi onmiddellijk vergezeld wordt door een stevige kick om alles wat meer pit te geven. dj poolboi doet dit op veel van zijn tracks, waaronder “I Had It All” en “like we were the last two people on earth“, maar “comfort” komt wel wat sneller op gang dan de voorgenoemde nummers. Nadien wordt er nog een ambient laagje toegevoegd om het geheel weer in die etherische sferen te brengen, en ingewikkelder dan dat wordt het niet. Dat hoeft ook niet, want de minimale sound van dj poolboi is misschien wel zijn grootste troef. “comfort” deed ons een beetje denken aan het keerpunt op een geslaagde afterparty. Je wilt eigenlijk nog niet gaan slapen, maar veel fut in je benen zit er ook niet meer. Het is eigenlijk gewoon een beetje uitbollen tot je definitief beslist om onder je dekens te kruipen: een moment dat waarschijnlijk niet lang meer op zich zal laten wachten.

Hoewel we de iets experimentelere kant van dj poolboi enorm appreciëren en aanmoedigen, is het altijd fijn om weer even stil te staan bij wat hem de gerenommeerde artiest heeft gemaakt die hij nu is. Laten we hopen dat er binnenkort nog wat Europese concertdata worden aangekondigd, maar vooral dat hij trouw blijft aan zichzelf en op natuurlijke wijze blijft verder evolueren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Comfort - "My Bias"

Na enkele jaren van gedwarrel op het web en een hoop liveshows in en rond de underground scene in Glasgow, is 2022…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Comfort"

Stel je voor: je brengt een album uit vol nummers die door het publiek gesmaakt worden, maar nog voor je het goed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vistas - "Comfort"

De mannen van de Schotse band Vistas zitten zeker niet stil. Ze brachten gisteren hun nieuwe single “Comfort” uit nadat ze eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.