Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Comfort – “My Bias”

Na enkele jaren van gedwarrel op het web en een hoop liveshows in en rond de underground scene in Glasgow, is 2022 eindelijk het jaar waarin Comfort zijn eerste officiële single op de wereld dumpt. Het duo bracht echter al een hele hoop muziek zelf uit, waaronder het officieuze debuutalbum Not Passing, dat al een tijdje op Bandcamp circuleert. Onder Fatcat Records zet de band nu wel voor het eerst de stap richting streaming en mogelijk commercieel succes, want voor later dit jaar zit er ook nog een ep in de pijplijn.

Een groot deel van de liveshows die Comfort speelde bevonden zich in de punkscene van de Schotse grootstad, en dat heeft duidelijk zijn invloed gehad op “My Bias”. De voortdrijvende beats en occassionele synths in combinatie met het parlando van frontvrouw Natalie, die uit frustratie meermaals haar stem bijna schor schreeuwt, vertonen duidelijk het industriële kantje van de huidige (post)punkscene. De vergelijking met collega’s Sleaford Mods of Billy Nomates op een geïrriteerde dag is dan ook niet ver zoek, maar Comfort baant zich op “My Bias” toch wel een volledig eigen weg dankzij de ruwheid en explosiviteit van de song.

Comfort speelt bovendien op 13 november samen met o.a. Black Country, New Road op het Kortrijkse Sonic City. Daar komen ze hun nieuwe ep All Fears, Fully Formed voorstellen, die verschijnt op 26 augustus.

Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single dj poolboi – “comfort”

De lofi-house producer Adam Ansley, ofwel dj poolboi, heeft in 2022 allesbehalve stilgezeten: niet alleen ging zijn eerste Europese tour dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Comfort"

Stel je voor: je brengt een album uit vol nummers die door het publiek gesmaakt worden, maar nog voor je het goed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vistas - "Comfort"

De mannen van de Schotse band Vistas zitten zeker niet stil. Ze brachten gisteren hun nieuwe single “Comfort” uit nadat ze eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.