Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand – “Giving The Past Away”

© Annette Rodriguez

Vorig jaar kwamen de post-hardcore legendes van Quicksand nog op de proppen met Distant Populations, hun tweede langspeler sinds de reünie in 2017. Ze slaagden er wonderbaarlijk in om de kracht die ze in de jaren negentig hadden te transformeren naar een nieuw en fris geluid dat zijn plaats heeft in het hedendaags muzieklandschap en tevens nog steeds even energiek te klinken als in de begindagen. Nu breien ze nog een vervolg aan het album door “Giving The Past Away” los te laten net voor ze op tour vertrekken doorheen de Verenigde Staten. Geen nieuw nummer, maar een nummer dat de definitieve selectie niet haalde.

Zanger Walter Schreifels omschrijft het lied als ‘Greatest Quicksand Song Ever’ dus je kan je wel inbeelden dat het geen gemakkelijke beslissing was om het lied te schrappen van de tracklist van Distant Populations. “Giving The Past Away” zou zich perfect geïntegreerd hebben in het album en we begrijpen niet goed waarom het weggelaten is. De gitaar opent als een soort repetitief alarmgeluid die al snel het gezelschap krijgt van een dreigende bas. Stilaan bouwt het lied de spanning op door nog meer gitaargeweld toe te voegen. Wanneer het dan ontploft tijdens het refrein, voel je echt de ontlading. Schreifels zingt met de flair van een hypnotiserende predikant wat ook enorm bijdraagt aan de opbouwende tensie.

“Giving The Past Away” omvat het beste dat Quicksand al op wereld losliet en toont wederom aan dat er op talent geen vervaldatum staat. Wie graag een trip naar de jaren negentig maakt, zal zich enorm vermaken op deze tocht. Schreifels blijft een meester van het post-hardcore genre en wordt niet voor niks in de galerij der groten geplaatst.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand - "Feliz"

Je moet het maar doen; meer dan twintig jaar nadat je band er de brui aan gaf de draad terug oppikken en…
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand - "Missile Command"

Er zijn zo van die momenten wanneer je teruggrijpt naar vaste, oudere waarden. Distant Populations, de nieuwe plaat van Quicksand, komt uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.