FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City rondt affiche 2022 af met Billy Nomates, Los Bitchos, Crows, Crack Cloud en 10 anderen

© CPU – Ymke Dirikx

De volledige line-up van Sonic City 2022 is een feit. De organisatie pakte eerder dit jaar al uit met drie geweldige curatoren (Low, Gilla Band (fka Girl Band) en Black Country, New Road) waarmee een eclectische line-up gegarandeerd moest worden. Die line-up krijgt nu zijn laatste fase met veertien nieuwe namen. De meest opvallende daarbij zijn toch wel Billy Nomates (die eerder dit jaar nog op HEAR HEAR! stond), de surfladies van Los Bitchos, de furieuze postpunk van Crows, Wu-Lu (die enkele weken terug nog indruk maakte op Pukkelpop), de prachtige muziek van Arooj Aftab, de chaotische postpunk van Crack Cloud en de rammelrock van Goat Girl.

Verder komt daar nog Horse Lords, Kali Malone’s ‘Does Spring Hide Its Joy’s ft. Lucy Railton and Stephen O’Malley, SUNHILL, Sea Change, Special Interest, Bnny en CAN pt.II Ege Bamyasi bij. Tickets zijn nog steeds te koop via deze link. Het festival vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 november in Depart van Kortrijk.

Een overzicht van alle namen (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 11 november: Gilla Band – Goat – Goat Girl – PVA

Zaterdag 12 november: Aoife Nessa Frances – Billy Nomates – Chantal Acda – Crows – Daniel Blumberg – Divide and Dissolve – Dry Cleaning – Exek – Horse LordsKali Malone’s ‘Does Spring Hide Its Joy’s ft. Lucy Railton and Stephen O’Malley – Lewsberg – Low – Wau Wau Collectief – Wu-LuSea ChangeSUNHILL

Zondag 13 november: Arooj Aftab – Black Country, New Road – BnnyCAN pt.II Ege Bamyasi – Comfort – Crack Cloud – Ellie Bleach – Heka – Kiran Leonard – KOKOKO! – Los Bitchos – Les Filles de Illighadad – Muriel Grossmann – O. – Spang Sisters – Special Interest – Use Knife

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Florist @ Wilde Westen: Op kousenvoeten de bloemetjes buiten zetten

‘We bring quiet to the quiet,’ grapte Emily Sprague enkele nummers ver in hun set. Het stille maar beleefde publiek grinnikte en…
LiveRecensies

Stef Kamil Carlens and The Gates of Eden @ Wilde Westen (Schouwburg Kortrijk): Authentieke ode aan de grootmeester

In mei 2021 streamde Stef Kamil Carlens een optreden met zijn begeleidingsband The Gates of Eden. Zoals de naam van de band…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens de Belgische en Nederlandse muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.