FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City rondt affiche 2022 af met Billy Nomates, Los Bitchos, Crows, Crack Cloud en 10 anderen

© CPU – Ymke Dirikx

De volledige line-up van Sonic City 2022 is een feit. De organisatie pakte eerder dit jaar al uit met drie geweldige curatoren (Low, Gilla Band (fka Girl Band) en Black Country, New Road) waarmee een eclectische line-up gegarandeerd moest worden. Die line-up krijgt nu zijn laatste fase met veertien nieuwe namen. De meest opvallende daarbij zijn toch wel Billy Nomates (die eerder dit jaar nog op HEAR HEAR! stond), de surfladies van Los Bitchos, de furieuze postpunk van Crows, Wu-Lu (die enkele weken terug nog indruk maakte op Pukkelpop), de prachtige muziek van Arooj Aftab, de chaotische postpunk van Crack Cloud en de rammelrock van Goat Girl.

Verder komt daar nog Horse Lords, Kali Malone’s ‘Does Spring Hide Its Joy’s ft. Lucy Railton and Stephen O’Malley, SUNHILL, Sea Change, Special Interest, Bnny en CAN pt.II Ege Bamyasi bij. Tickets zijn nog steeds te koop via deze link. Het festival vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 november in Depart van Kortrijk.

Een overzicht van alle namen (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 11 november: Gilla Band – Goat – Goat Girl – PVA

Zaterdag 12 november: Aoife Nessa Frances – Billy Nomates – Chantal Acda – Crows – Daniel Blumberg – Divide and Dissolve – Dry Cleaning – Exek – Horse LordsKali Malone’s ‘Does Spring Hide Its Joy’s ft. Lucy Railton and Stephen O’Malley – Lewsberg – Low – Wau Wau Collectief – Wu-LuSea ChangeSUNHILL

Zondag 13 november: Arooj Aftab – Black Country, New Road – BnnyCAN pt.II Ege Bamyasi – Comfort – Crack Cloud – Ellie Bleach – Heka – Kiran Leonard – KOKOKO! – Los Bitchos – Les Filles de Illighadad – Muriel Grossmann – O. – Spang Sisters – Special Interest – Use Knife

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Portland @ Wilde Westen (De Kreun): Sprankelend ‘sensational’

Poëtische dreampop die vertrekt vanuit een melancholie die met donker en licht speelt, maar altijd de juiste snaar raakt; dat is Portland….
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
InstagramLiveRecensies

GHOSTWOMAN @ Wilde Westen (De Kreun Café): De geest van de hypnose

Vorig jaar bracht GHOSTWOMAN zijn derde plaat in achttien maanden uit. Het project van multi-instrumentalist Evan Uschenko heeft dus duidelijk last van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.