Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLACKPINK – “Pink Venom”

Zuid-Korea’s populairste vrouwengroep brengt nieuwe muziek uit en dat werd hoog tijd. “Pink Venom” is de eerste nieuwe muziek van BLACKPINK sinds 2020, toen de groep haar debuutalbum THE ALBUM uitbracht. Daarop was al te horen dat de succesformule van BLACKPINK aan vernieuwing toe was, wat alleen maar duidelijker werd met de soloreleases van groepslid Lisa. Het wow-effect van de harde dansmuziek, doorspekt met traditionele Aziatische invloeden en overdadige videoclips, begon uit te werken. Zou YG Entertainment het ook hebben opgemerkt?

Ja en nee. We kunnen niet zeggen dat BLACKPINK enorm geëvolueerd is op “Pink Venom”, maar toch vallen er dingen op. Zo verschijnt Bekuh Boom niet in de credits, terwijl deze vrouw meeschreef aan BLACKPINKs grootste hits. Er wordt wel eens beweerd dat zij verantwoordelijk is voor de eerder domme rapstukken waar de groep om bekend staat en inderdaad: op “Pink Venom” lijken deze niet aanwezig. Zelfs Jennie krijgt na lange tijd weer de kans om haar rapskills te tonen. Daarnaast zijn de eerste drops in het nummer eerder ingetogen, hoewel “Pink Venom” naar het einde toe op een typische BLACKPINK-manier openbarst.

Het eerste nieuwe nummer van BLACKPINK sinds twee jaar tijd is dus een beetje nieuw, maar vooral herkenbaar. Op 16 september verschijnt het tweede album Born Pink en het is dan maar de vraag of de groep hier baldadiger zal kunnen variëren, want momenteel voelt het nog een beetje als: ‘dit hebben we al gehoord.’

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TWICE - "MOONLIGHT SUNRISE"

Als we denken aan TWICE, denken we aan catchy muziek met een leuk en gemakkelijk dansje. Het is een formule die aanslaat,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taeyang - "VIBE" (feat. Jimin)

Het was een tijdje stil rond de Zuid-Koreaanse zanger Taeyang. Zijn laatste solomuziek dateert van 2017, met het album White Night. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ENHYPEN - "ZERO MOMENT"

In 2020 opende een nieuwe wereld voor zeven Zuid-Koreanen; Heeseung, Jay, Jake, Sunghoon, Sunoo, Jungwon en Ni-ki wonnen namelijk I-Land. De talentenjacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.