Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daya – “Her”

© Audrey Steimer

Het zou afbreuk doen aan haar discografie, maar Daya wordt volgens velen toch wel afgestempeld als one-hit wonder. Samen met The Chainsmokers scoorde ze met “Don’t Let Me Down” een monsterhit, die ze qua succes nooit kon evenaren. Gelukkig ging het de afgelopen jaren muzikaal wel bergop en ontwikkelde ze haar eigen sound, waarmee ze zichzelf vestigde als een queer icoon en haar gevoelens voor vrouwen in heel fijne popnummers wist neer te pennen. Na haar ep The Difference bracht ze nog een handvol singles uit, maar potten breken deden ze nooit.

Sinds ze in 2020 zonder label verderging, ondervond Daya een herwonnen liefde voor muziek en dat horen we ook in “Her”. Het nummer lijkt bij de eerste luisterbeurt een zeer degelijke single te zijn door een vrolijk melodietje, maar naar het einde toe zorgt een dromerige stijlbreuk alsnog voor een plottwist. Het nummer weerspiegelt zo de twee gevoelens die bij verliefdheid te pas komen: de euforische kennismaking en de daaropvolgende melancholische momenten waarop je alles in twijfel begint te trekken. “Her” is met andere woorden een interessante popsingle, die toont dat Daya niet in de vergetelheid mag verdwijnen en haar plekje binnen het popcircuit nog steeds meer dan verdient.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify. 

1821 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chainsmokers - "Summertime Friends"

Kettingrokers sterven over het algemeen sneller dan niet-rokers. De muzikale boerenjaren van The Chainsmokers zijn dan ook wel ongeveer op een hand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "The Journey"

Gevoelsmatig is het niet zo lang geleden dat H.E.R. met nieuwe nieuwe muziek op de proppen kwam en toch is het alweer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single ILLENIUM & American Teeth - "Insanity"

Velen kennen ILLENIUM van zijn stevige future bass en trapmuziek, zoals op zijn samenwerking “Takeaway” met The Chainsmokers of zijn remix van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.