Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees – “Best Friend”

© CPU – Jan Van Hecke

Er zijn weinig muziekprijzen die Meskerem Mees als newbie in het vak niet meteen wegkaapte. Gaande van Sound Track en Humo’s Rock Rally tot de Montreux Jazz Award en de Music Move Europe Award; met slechts één album onder de arm wist de zangeres meteen binnen- en buitenland te betoveren. Julius bleek dan ook een prachtig debuut, dat nu zelfs een opvolgertje krijgt. Meskerem zat namelijk niet stil en werkte aan een gloednieuwe ep, Caesar, die later dit jaar het levenslicht zal zien. Een vervolgstuk dat gebreid wordt aan die langspeler dus, met daarop oude, onuitgebrachte en nieuwe nummers. “Cod Liver Oil and Orange Juice” kregen we daaruit al te horen, maar nu is er ook leadsingle “Best Friend”.

Het gaat er gemoedelijk aan toe op de nieuwste creatie van Meskerem Mees, want haar dromerige stem wordt begeleid door een vrolijk gitaargeluid en de cello van Frederik Daelemans. Meeknikken gebeurt dus automatisch, maar toch zit er een onderliggend gevoel van stress in de teksten verstopt. “Best Friend” gaat namelijk over hoe de zangeres de afgelopen jaren ervaarde en hoe haar leven veranderde door de populariteit van haar muziek. Toch probeert ze het positief te bekijken en te genieten van hoe de dingen eraan toe gaan. Een fijn liedje dus opnieuw van Meskerem Mees, dat het midden houdt tussen haar eigenheid en toegankelijk radiohitje. Perfect voor bij deze temperaturen dus!

Caesar verschijnt op 10 november. Meskerem Mees speelt aanstaande zondag, 21 augustus, in de Club op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elephant – "The Morning" (feat. Meskerem Mees)

De Rotterdamse indieband Elephant heeft een nieuwe single uit, en het is er eentje met onze Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. Na Elephants…
InstagramLiveRecensies

Meskerem Mees @ NTGent: Rake klappen in het zachtste jasje

Het Vlaamse vogeltje dat de laatste jaren het schoonste zingt, is zonder twijfel Meskerem Mees. Het koekoeksjong uit Gent duwde meer dan…
Muzieknieuwtjes

ESNS Exchange geeft Belgische artiesten een plaats op Europese podia

Eurosonic Noorderslag kan worden omschreven als het grootste showcasefestival van Europa. Jaarlijks komen er honderden Europese bands af om daar de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.