Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees – “Best Friend”

© CPU – Jan Van Hecke

Er zijn weinig muziekprijzen die Meskerem Mees als newbie in het vak niet meteen wegkaapte. Gaande van Sound Track en Humo’s Rock Rally tot de Montreux Jazz Award en de Music Move Europe Award; met slechts één album onder de arm wist de zangeres meteen binnen- en buitenland te betoveren. Julius bleek dan ook een prachtig debuut, dat nu zelfs een opvolgertje krijgt. Meskerem zat namelijk niet stil en werkte aan een gloednieuwe ep, Caesar, die later dit jaar het levenslicht zal zien. Een vervolgstuk dat gebreid wordt aan die langspeler dus, met daarop oude, onuitgebrachte en nieuwe nummers. “Cod Liver Oil and Orange Juice” kregen we daaruit al te horen, maar nu is er ook leadsingle “Best Friend”.

Het gaat er gemoedelijk aan toe op de nieuwste creatie van Meskerem Mees, want haar dromerige stem wordt begeleid door een vrolijk gitaargeluid en de cello van Frederik Daelemans. Meeknikken gebeurt dus automatisch, maar toch zit er een onderliggend gevoel van stress in de teksten verstopt. “Best Friend” gaat namelijk over hoe de zangeres de afgelopen jaren ervaarde en hoe haar leven veranderde door de populariteit van haar muziek. Toch probeert ze het positief te bekijken en te genieten van hoe de dingen eraan toe gaan. Een fijn liedje dus opnieuw van Meskerem Mees, dat het midden houdt tussen haar eigenheid en toegankelijk radiohitje. Perfect voor bij deze temperaturen dus!

Caesar verschijnt op 10 november. Meskerem Mees speelt aanstaande zondag, 21 augustus, in de Club op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Agnes Obel, Meskerem Mees, Sohnarr, Camille Camille & Bex @ Gent Jazz: Magische hemel

Het einde van Gent Jazz 2022 is bijna in zicht, maar eerst is het nog de beurt aan enkele prachtige namen. Agnes…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 1): De ramp en de genezing

Na enkele jaren afwezigheid door een alom bekend virus ging het Brugse Cactusfestival gisteren eindelijk weer van start. Het feeërieke Minnewaterpark is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.