Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elephant – “The Morning” (feat. Meskerem Mees)

© Peter van Esch

De Rotterdamse indieband Elephant heeft een nieuwe single uit, en het is er eentje met onze Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. Na Elephants debuut Big Thing, dat volgens NRC het derde beste Nederlandse album van 2022 was, is de nieuwe single “The Morning” de aftrap van een druk festivalseizoen en een splinternieuwe plaat Shooting For The Moon die uitkomt op 15 september. De samenwerking op de single is ons ook bekend van nummers als “Joe”, “The Writer” en “Where I’m From”, die de Vlaamse radio al ruim apprecieerde.

“The Morning” brengt een ode aan de sereniteit en rust die enkel vroege uren van de dag kunnen voortbrengen. Het gaat om het simpele plezier van een rustige ochtend terwijl je van je tas koffie sipt tijdens het opkomen van de feloranje zon. Dit beeld en gevoel wordt geschetst door een meeslepende gitaarsolo, een portie nonchalance en een tekst die ervoor zorgen dat je het hele plaatje glashelder voor je ziet. Het nummer gaat dan ook van start met een gitaardeuntje en een sfeer die niet ver van Khruangbin en Leon Bridges’ Texas Sun liggen. De melancholische stemmen van Frank Schalkwijk en Meskerem Mees matchen perfect en bezorgen ons precies die gelukkige vibe die we nodig hebben bij het wakker worden. ‘Not the night but the morning’, want niets is dapperder dan de dag optimistisch en goedgehumeurd beginnen.

Wie Elephant komende maanden aan het werk wil zien, kan vrijwel op elk muzikaal evenement in Nederland terecht, alsook op 28 september in Trix in Antwerpen.

Elephant: Facebook / Instagram / Website
Meskerem Mees: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

23 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.