Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle splint – “Military Procedures”

© Ste Fletcher

Van zodra er een mailtje in onze inbox verschijnt van Nice Swan Recordings, luisteren we al sneller naar wat het label nu weer in de aanbieding heeft. Met bands als Opus Kink, English Teacher en Courting heeft het al heel wat carrières van bij het begin gelanceerd en nu lijkt het de beurt aan splint. Het vijftal uit Manchester maakte al heel wat furore aan de hand van liveshows en nu mag het dat ook op plaat bewijzen. “Military Procedures” moet dat eerste bewijs zijn, en we kunnen nu al zeggen dat het een van de strafste debuutsingles van het jaar is.

Iets meer dan vijf minuten krijgen we meteen op ons bord en toch is dat nog steeds niet genoeg. “Military Procedures” begint tamelijk braaf met een catchy gitaartje waaronder Jake Bogacki zijn vocals laat praten. Tussendoor laten de instrumenten ook niet altijd het conventionele horen, waardoor er hier en daar uitspattingen zijn van noisy chaotische geluiden. Het draagt allemaal bij aan de sound die splint wil weergeven en dat is vooral een postpunkgeluid zonder clichés boven te halen. Na een goeie twee minuten krijgen we dan ook een versnelling waarmee de single een extra dimensie krijgt en we het gevoel hebben dat splint alles in zich heeft om het heel ver te schoppen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single splint - "Awaiting Hills"

Vorig jaar in augustus verscheen splint voor het eerst op onze radar met “Military Procedures”. Hun debuut liet meteen het talent van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chalk, Joyeria en Splint onder de eerste namen van Left of the Dial 2023!

In Rotterdam lopen de voorbereidingen voor de vijfde editie van het alternatieve showcasefestival Left of the Dial op volle toeren. De binnenstad…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.